avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu copil minor

Buna ziua. Am si eu o intrebare. Eu si sotul meu avem o fetita de 4 ani. Eu ma gandesc sa divortez, dar inca nu am stabilit nimic clar cu sotul , intai sondez terenul. Am avut noi ceva discutii dar nimic clar. Ce ma intereseaza mai mult este fetita bineinteles. Numai ca, noi stam intr-un apartament cu 3 camere, cu socrii mei (noi in 2 camere si ei in una). Daca noi am depune actele de divort, as avea de pierdut ceva prin faptul ca inca nu am un domiciliu stabil ptr fetita? Daca ne invoim sa mai stam inpreuna o perioada pana gasesc ceva de inchiriat, divortati fiind, este vreo problema? presupun ca ne vom intelege pe cale amiabila si asupra bunurilor si asupra fetitei.... este suficienta vizita la notar? multumesc
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 16:19, 9 Iulie 2012
Da, divorţul este posibil şi prin acordul soţilor, la notar, chiar şi când există copii mionori rezultaţi din căsătorie, cu condiţia ca soţii să fi căzut de acord cu privire la toate aspectele privind desfacerea căsătoriei.
Veţi primi custodia comună şi veţi exercita autoritatea părintească în comun , iar faptul că veţi locui o perioadă împreună, nu constituie niciun impediment la desfacerea căsătoriei.Domiciliul minorei va trebui totuşi stabilit la adresa unde locuiţi şi în prezent, întrucât nu aveţi niciunul locuinţă separat.
Ultima modificare: Luni, 9 Iulie 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
In cazul dvs problema majora va fi stabilirea locuintei minorei, pentru veti avea o custodie comuna.

Este obligatorie stabilirea locuintei minorului, atat in procedura de divort in fata notarului, cat si in instanta.

La acest moment locuinta minorei nu va putea fi stabilita la dvs pt ca nu aveti o locuinta. asa ca locuinta va fi stabilita la tata, ca acela este in prezent domiciliul stabil, iar ulterior cand veti avea un contract de inchiriere ferm si pe o durata mai mare veti putea solicita schimbarea domiciliului mimorei la dvs. Oricum la un eventual domiciliu al dvs va trebui efectuata si o ancheta sociala pt a se verifica conditiile concrete de crestere si dezvoltare.

Eu va sfatuiesc sa va rezolvati problema spatiului locativ si apoi sa purcedeti la o actiune de divort si de stabilire a custodiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort de comun acord elushk elushk Eu si sotul meu am decis sa divortam cat mai repede intr-un mod cat mai amiabil ,deci vom avea un divort de comun acord . Avem impreuna si o fetita care va ... (vezi toată discuția)
Custodie copil mariuspana1977 mariuspana1977 buna ziua in noaptea de 11 spre 12 ian 2015 pe cand ma aflam la serviciu sotia mea a parasit locuinta impreuna cu fiica noastra de 1 an si 4 luni luand ... (vezi toată discuția)
Divort Pitesti Pitesti In conditiile in care casatoria se desface \"prin acord\" si se stabileste custodia comuna privind copilul, pe ce criterii se stabileste domiciliul acestuia ... (vezi toată discuția)