avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 349 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Avem custodie comună cu domiciliul la mama pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Avem custodie comună cu domiciliul la mama pentru fiica noastră, însă acum fosta soție vrea s-o abandoneze și să-și refacă viața. Cum să opresc șantajul și amenințările ei?

Buna seara
Va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat
Sunt divortat de cateva luni si avem impreuna o fetita de 6 ani
Divortul a fost pe cale amiabila , la notar la care sa dispus custodie comuna,plata pensiei de intratinere de catre mine iar fetita sa locuiasca impreuna cu mama ei .Precizez ca pe perioada divortului fosta sotie a locuit impreuna cu fetita in apartamentul meu,

.Adresa sa inregistrat la autoritatea tutelara,iar pe acea perioada a fost intocmit un contract de comodat care sa consumat pe 22 iunie 2019 dupa care mama si fetita au parasit domiciliul intorcanduse sa locuiasca la parintii ei. In prezent imi spune ca adresa ei si a fetei sunt inca la apartamentul meu si ca ea inca nu are adresa cu toate ca la notar sa precizat revenirea la numele anterior casatoriei

Eu lucrez in strainatate,am domiciliul acolo, mentin legatura cu fetita,cat se poate de des,o vizitez, platesc pensia de intretinere, si ajut financiar peste pensia de intretinere( 200 euro) platesc gradinita, hainute,tot ce pot sa nu o neglijez

Am fost anuntat de catre mama fetitei ca vrea sa plece din tara impreuna cu parintii ei ,in Germania pana la sfarsitul anului, sa isi refaca viata,iar pe fata vrea sa o abandoneze , ca o va duce la camin,ca vrea sa vin in tara sa mergem la notar sa imi dea semnatura, ca vrea sa renunte la ea(ca si ea poate plati pensie alimentara), imi cer scuze sunt cuvinetele ei,..efectiv vrea sa o duca la mama mea si sa plece sa nu mai stie de copil..

Nici nu sa pus in discutie sa o ia cu ea, sau sa ii semnez imputernicire pentru parasirea tarii pentru ca a spus ca va pleca fara ea
Fetita este inscrisa la gradinita pentru noul an scolar

Nu stiu cum sa opresc acest santaj,,si aceste amenintari,,va rog daca exista o solutionare legala si ce as putea face

Ultima modificare: Joi, 12 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: doru 40 , utilizator 13:23, 17 Septembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu prea imi dau seama ce doriti, ca mama sa fie obligata sa o ia cu ea ?
nu,dar mama are temeiul legal sa o arunce ca pe o masea stricata din motive ca sa saturat de ea si ca vrea sa isi refaca viata ?
Nu are "temei legal" dar nici nu poate fi obligata sa ramana in tara cu minora.
Daca intr-adevar doreste sa se desparta de ea, ar trebui sa obtineti D-vs. ca domiciliul minorei sa fie la D-vs. in Germania, ceea ce presupune o actiune la instanta. Pastrati dovezi pentru conversatiile despre care ati facut vorbire.

geoxgeorge1983 a scris:

nu,dar mama are temeiul legal sa o arunce ca pe o masea stricata din motive ca sa saturat de ea si ca vrea sa isi refaca viata ?

4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă mama nu își mai dorește să locuiască cu minora, nu vă doriți nici dvs?!
Prevalați-vă de toate aceste discuții pentru a obține domiciliul minorei la dvs și pensie de întreținere de la mamă, mulți tați și-ar dori acest lucru iar dvs chiar aveți șansa, fructificați-o!
Dacă nici dvs. nu doriţi domiciliul copilului la dvs., nici mama, poate o convingeţi pe mama dvs. să preia obligaţiile pe perioada absenţei dvs. şi a mamei şi să plătiţi ambii părinţi pensie de intreţinere şi să aveţi ambii, în mod egal, program de vizită. Dacă mama procedează exact ca dvs.:pleacă din ţară, îşi reface viaţa, etc.nu înseamnă că nu mai vrea să audă de copil sau să ştie de el.Va trimite şi ea bani, va vizita fetiţa de câte ori vine în ţară, va trimite hăinuţe, va vorbi la telefon sau pe cameră cu copilul.
Ştiaţi că Consiliul Europei a stabilit, în urmă cu 2-3 ani, că părinţiisunt egali în drepturi faţă de copil?
Înţelegeţi-vă!
Ultima modificare: Miercuri, 11 Septembrie 2019
Martonze, utilizator

Alte discuții în legătură

Procura pentru fata andreina27 andreina27 Buna seara! Am o fetita de 4 anisori,poarta numele tatalui, insa nu am fost casatoriti.Acum suntem amandoi parinti in Italia iar fetita este in Romania.Ne-am ... (vezi toată discuția)
Exista vreo sansa sa-mi castig copilul in proces ? tudor85 tudor85 Buna ziua. In 2011 aprilie ne.am casatorit dupa nasterea fetitei in martie.In 2012 octombrie fosta sotia a parasit copilul si domiciliul conjugal ,dupa un ... (vezi toată discuția)
Divorț cu minori. cât contează părerea copilului la stabilirea domiciliului său? ContSters445280 ContSters445280 Buna ziua sunt in divorț cu fostul soț momentan fata cea mică in Vârsta de 1 an și 8 luni este la mine fata cea mare de 9 ani este la tata și cu noua lui ... (vezi toată discuția)