avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... procura pentru fata
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

procura pentru fata

Buna seara! Am o fetita de 4 anisori,poarta numele tatalui, insa nu am fost casatoriti.Acum suntem amandoi parinti in Italia iar fetita este in Romania.Ne-am despartit iar acum nu imi pot aduce fetita langa mine,pentru ca el nu este deacord sa-mi dea procura.Tin sa precizez ca timp de un an mai mult eu am trimis bani si pachete la fata.Va rog din suflet sa-mi da-ti un sfat,ce pot face sa am fetita langa mine :(:( . O seara placuta!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 14:37, 18 Noiembrie 2012
Vreti sa va aduceti fetita sa locuiasca cu dvs sau in vizita ?
Va trebui sa depuneti cerere la instanta ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata in comun de ambii parinti, domiciliul copilului sa fie stabilit la dvs acolo unde locuiti in Italia, cereti si pensie de intretinere de la tata. Se va face ancheta sociala acolo unde locuiti prin comisie rogatorie.
Pentru iesirea din tara, copilul are nevoie si de pasaport, veti cere ca instanta sa va dea acordul si pt asta.

cod civil art 505 (2) Dacă părinții copilului din afara căsătoriei nu conviețuiesc, modul de exercitare a autorității părintești se stabilește de către instanța de tutelă, fiind aplicabile prin asemănare dispozițiile privitoare la divorț.

art 5 cpc
Cererea se face la instanta domiciliului paratului. Daca paratul are domiciliul in strainatate sau nu are domiciliu cunoscut, cererea se face la instanta resedintei sale din tara, iar daca nu are nici resedinta cunoscuta, la instanta domiciliului sau resedintei reclamantului.
Va multumesc pentru raspuns! As vrea sa o aduc aici in italia sa locuiasca cu mine.Sincer este greu ca o mama sa stea departe de copiii.Am pasaport la fata insa este expirat.Exista sansa pentru el ca fata sa-i fie incredintata lui?El mai are un baiat din prima casatorie.Copilul este aici in Italia dar de aproape 4 ani nu la vazut de loc,nu ia dat nimic in tot acest timp.Si copilul este la o distanta de 20 de minute.Credeti ca acest om va avea sansa sa-mi ia fetita? Va multumesc pentru timpul acordat! O seara placuta!
Cel mai probabil e ca ambii parinti vor exercita autoritatea parinteasca ( veti avea drepturi si obligatii egale- teoretic), iar domiciliul copilului va fi la dvs.

Incercati sa demontrati in instanta ca tatal nu s-a ocupat de cresterea copilului, cu probe si martori, dar dupa cum va scrie si gi_jane2 , in cel mai rau caz veti primi custodia copilului impreuna, ceea ce va obliga a solicita acordul tatalui ori de cate ori luati o hotarare importanta, cum ar fii eliberarea pasaportului sau plecarea in strainatate a minorei, etc. Cel mai bine ar fii daca ati reusi sa obtineti incredintarea minorei doar dvs.adica atat exercitarea autoritatii parintesti cat si domiciliul minorei sa fie fixat la dvs. In acest caz nu ati mai avea nevoie de declaratiile tatalui de fiecare data. Luati-va un avocat, pentru ca singura nu cred ca veti reusi.:luck:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autoritate exclusiva mihaelabellinvia mihaelabellinvia Buna seara! Am urmatoarea problema: o fetita de 3 ani rezultata dintr-un concubinaj, din 2013 prin acord de mediere instanta a luat act ca fetita sa locuiasca ... (vezi toată discuția)
Rog raspuns- iesire din tara minor luminita1982 luminita1982 am o fetita de 7 ani este recunoscuta de tata pe numele lui dintro relatie de concubinaj pot pleca cu fetita din tara fara acordul lui el fiind inchis pt viol ... (vezi toată discuția)
Parasirea romaniei cu un minor RodicaIonela RodicaIonela Sunt divortata si am o fetita de 5 anisori , as vrea sa plec cu ea in strainatate , minora mi-a fost incredintata mie , vreau sa stiu daca am nevoie de procura ... (vezi toată discuția)