avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Parasirea Romaniei cu un minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Parasirea Romaniei cu un minor

Sunt divortata si am o fetita de 5 anisori , as vrea sa plec cu ea in strainatate , minora mi-a fost incredintata mie , vreau sa stiu daca am nevoie de procura de la tatal ei pentru a putea parasi tara.
Cel mai recent răspuns: RodicaIonela , utilizator 21:18, 20 Februarie 2013
Daca aveti copilul in incredintare, puteti iesi in baza hotararii de divort legalizata cu formula definitiva si irevocabila, fara sa aveti nevoie de acordul tatalui.
Va multumesc frumos pentru informatie ,este valabil si in cazul custodiei comune
Nu, cand autoritatea parinteasca e exercitata in comun de ambii parinti, nu puteti iesi din tara cu copilul fara acordul celuilalt parinte
In Hotarare scrie ca se dispune ca autoritatea parinteasca asupra minorei sa fie exercitata in natura de ambii parinti . El nu vrea sub nici o forma sa imi dea acordul se poate face ceva in cazul asta?
Atunci de ce ziceti ca v-a fost incredintata daca realitatea e alta ?
Il actionati in judecata, nu aveti de ales. Cereti incuviintare de la instant asa-i puteti face copilului pasaport si sa plecati cu ea in execusie daca e cazul, iar daca vreti sa va mutati, trebuie obtinut acordul instantei pt schimbarea domiciliului copilului acolo unde va mutati. Va trebuie avocat.

Alte discuții în legătură

Iesire minor in afara tarii gigelas gigelas Buna ziua, Dupa un divort cu 2 minori,instanta a dispus incredintarea copiilor la ambii parinti,cate unu la fiecare. Hotararea este definitiva si ... (vezi toată discuția)
Procura pentru fata andreina27 andreina27 Buna seara! Am o fetita de 4 anisori,poarta numele tatalui, insa nu am fost casatoriti.Acum suntem amandoi parinti in Italia iar fetita este in Romania.Ne-am ... (vezi toată discuția)
Custodie copil aser aser Va rog sa-mi spuneti daca am primit custodia copilului meu prin hotarire judecatoreasca ,pot pleca din tara cu copilul numai cu acordul dat de tatal ... (vezi toată discuția)