avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reabilitare - procedura dupa ramanerea definitiva a ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Reabilitare - procedura dupa ramanerea definitiva a sentintei

la cat timp dupa procesul de reabilitare, pot merge sa verific cazierul judiciar
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 20:24, 24 Martie 2013
Sentinta instantei de fond este atacabila cu recurs in 10 zile de la pronuntare pentru partile prezente sau in 10 zile de la comunicare ( dispozitiv) in cazul celor lipsa, prin urmare aici termenul va fi diferit dupa cum ati fost prezent la judecata/pronuntare sau nu.
Daca sentinta instantei de fond nu este atacata cu recurs , aceasta va ramane definitiva la data expirariii termenului de recurs.
Hotararea judecatoreasca nu se comunica la domiciliul dvs., insa dupa redactarea hotararii ( instanta are un termen de 20 de zile de la pronuntare), puteti solicita presedintelui instantei eliberarea unei copii legalizate.
Hotararea ( un extras al acesteia) sa va comunica Serviciului Cazier Judiciar dupa ramanerea definitiva a acesteia in cel mult de 10 zile, insa este recomandabil sa va deplasati si dvs. cu hotararea legalizata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebari reabilitare cazier judiciar ContSters283403 ContSters283403 Buna ziua , am avut o problema in 2006 si anume am fost judecat pentru complicitate la furt si dupa cateva saptamani de arest preventiv mi-au dat drumul cu 1 ... (vezi toată discuția)
Amenda penala - reabilitare Voiculescu Marius Voiculescu Marius un prietne a fost prin in 2009 vara permis si in 2010 a primit amenda penala ca si pedeapsa ii mai apare in cazier acuma ??? (vezi toată discuția)
Constatarea intervenirii reabilitarii de drept prin hotarare- ce urmeaza? contan86 contan86 imi cer scuze daca nu postez intrebarea in forumul corespunzator si rog un moderator sa i-mi mute intrebarea in forumul potrivit cat despre problema mea este ... (vezi toată discuția)