avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Amenda penala - reabilitare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Amenda penala - reabilitare

un prietne a fost prin in 2009 vara permis si in 2010 a primit amenda penala ca si pedeapsa ii mai apare in cazier acuma ???
Dacă a achitat amenda, termenul pentru reabilitare curge de la momentul achitării amenzii și este de 3 ani.
dar se sterge automat nu trebuie sa faca nimica el ??
In termen de trei ani de la plata amenzii sau stingerea ei intr-un alt mod (prescriptie , spre exemplu) opereaza reabilitarea de drept , institutie prin care sunt inlaturate interdictiile si decaderile ce au decurs din aceasta condamnare.

Reabilitarea poate fi constata si de catre instanta de judecata.


Inauntrul termenului sus mentionat nu trebuie sa fi savarsit vreo alta infractiune.





Poate fi constatata , pe cale judecatoreasca, reabilitarea de drept.




nu inteleg raspunus imi cer scz. a trecut 3 ani si ceva de la data achitari intre timp nu sa mai safarsit nici o amenda nimica si ma intrebam daca dupa astea treai sa sterge automat din cazier sau trebuie facut ceva anume sa nu mai apara in cazier .. va multumesc
Fie se va șterge automat dn cazier condamnarea, fie va fi necesară o cerere către instanță prin care se va solicita constatarea intervenirii reabilitării de drept, care nu este o cerere de reabilitare judecătorească, ci doar o cerere în vederea constatării .După trecerea celor 3 ani mergeți și solicitați un certificat de cazier judiciar să vedeți dacă a operat reabilitarea,

Alte discuții în legătură

Reabilitare cazier judiciar valentinanghel2005 valentinanghel2005 In data de 23.06.2005 am fost condamnat 1 an si 2 luni inchisoare cu suspendare conditionata cf. art. 81,82 CP prt. art. 78/1 OUG 195/2002 def. prin neapelare. ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar habibic habibic in cat timp se sterge din cazier o condamnare la amenda penala ,cu suspendare? (vezi toată discuția)
Cand ramane definitiva aceasta hotarare ? fady2all fady2all Ora estimata: 08:30 Complet: Complet PENALamanari pronuntare jud.IVANCIUC S.V. Tip solutie: admite cererea Solutia pe scurt: În baza art. 533 din Codul de ... (vezi toată discuția)