avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Amenda penala - reabilitare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Amenda penala - reabilitare

un prietne a fost prin in 2009 vara permis si in 2010 a primit amenda penala ca si pedeapsa ii mai apare in cazier acuma ???
Nici nu avea cum sa i se comunice minuta in aceeasi zi cu pronuntarea.
1.Sentinta prin care se solutioneaza cererea de reabilitare are un termen de contestatie de 10 zile de la comunicare, prin urmare mai intai va astepta comunicarea minutei ( minuta =dispozitivul hotararii= ceea ce instanta a dispus).
Daca partile ( parchetul, in cazul de fata, caci petentul- condamnat nu are interes) nu formuleaza contestatie in termenul mai sus aratat, atunci hotararea ramane definitiva.
2.Apoi, termenul de redactare al hotararilor penale este de 30 de zile de la pronuntare.
Dupa redactarea hotararii, va formula o cerere adresata instantei pentru eliberarea unei copii legalizate a hotararii pronuntate, anexand in acest sens o taxa de timbru de 5.00 lei.
Mai departe sa procedeze asa cum am aratat mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare cazier judiciar valentinanghel2005 valentinanghel2005 In data de 23.06.2005 am fost condamnat 1 an si 2 luni inchisoare cu suspendare conditionata cf. art. 81,82 CP prt. art. 78/1 OUG 195/2002 def. prin neapelare. ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar habibic habibic in cat timp se sterge din cazier o condamnare la amenda penala ,cu suspendare? (vezi toată discuția)
Cand ramane definitiva aceasta hotarare ? fady2all fady2all Ora estimata: 08:30 Complet: Complet PENALamanari pronuntare jud.IVANCIUC S.V. Tip solutie: admite cererea Solutia pe scurt: În baza art. 533 din Codul de ... (vezi toată discuția)