avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier pe trecerea de pietoni - consecinte
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier pe trecerea de pietoni - consecinte

Buna ziua, Ma numesc Angheleache Andrei, in data de 22 februarie 2013, ma deplasam cu masina de serviciu. vremea era cam urata, ningea viscolit. nu aveam viteza mare 30, 40 km/ h, la o trecere de pietoni de langa o scoala am lovit usor o eleva care s-a angajat in trecerea strazii pe trecere, insa fara sa se asigure, avand o gluga in cap. eu nu am avut timp sa o observ si am acrosat-o cu oglinda din stanga. in urma loviturii s-a ales cu arcada sparta si bineinteles cu sperietura. acum familia ei imi cere despagubiri de 5000 de lei. bineinteles ca am refuzat, am vrut sa le ofer 2000 de lei, insa nu ne-am inteles si prin urmare dosarul a ajuns la parchet. As dori cateva sfaturi in cazul asta si cum ar trebui sa procedez. credezi ca sunt in masura sa imi ceara ceva avand in vedere ca fata a avut pe certificatul medico-legal 12 zile de spitalizare, din care 4 a stat inernata? ce sanse as avea sa castig? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 17:23, 26 Martie 2013
daca nu ajungeti la o intelegere dosarul va fi trimis de la parchet la judecatorie unde aveti sanse mari sa primiti o pedeapsa cu suspendare care avea drept consecinta anularea permisului de conducere. de pretentiile familiei nu veti scapa dar acestea vor fi platite de asiguratorul RCA. incercati sa mai negociati, accidentul pe trecerea de pietoni va fi pus in culpa exclusiva a conducatorului auto.
da ,asa ca de la parchet dosarul va ajunge la judecatorie unde veti fi condamnat la o pdeapsa cu suspendare ,urmare ,anulare pemis un an de zile nu veti avea drpet de a conduce dupa care scoala examen tot tacmul pentru redobindire ,daunele nu le veti plati va plati asiguratorul RCA ,dar de preferat ar fi sa mai negociati si sa le explicati ca nu aveti nici o vina ca s-a intimplat ,sau incercati sa discutati cu asiguratorul poate plateste in avans pe dosar de dauna daca a facut demersuri incercati si varianta asta ,eu am rzolvat si pe un dosar de dauna direct la asigurator ,faceti demersuri daca exista un gram de intelegere poate reusiti ,
bafta
Din care parte a sensului de deplasare a autoturismului venea victima?
din partea stanga. eu conduceam o autoutilitara, si era undeva in dreptul stalpului dintre parbriz si geamul lateral. am incetinit pt ca este o cocoasa langa trecere si abia pornisem de pe loc. ea avea o gluga in cap pt ca ningea si nu s-a mai uitat, eu nu am observat-o si asa s-a intamplat
rajaq
De unde stii ca nu s-a asigurat, daca ai spus ca n-ai vazut-o? Ce inseamna pt. tine a te asigura? Sa se opreasca si sa sara din fata ta? Era un copil. S-a asigurat probabil inainte de a incepe traversarea. Ca exista soferi care dorm in trafic este cu totul alta treaba.
Ea era deja de mult timp in traversare daca venea din stanga, iar vina iti apartine in totalitate.

"Ce sanse as avea sa castig?"

Sa castigi ce?
Ultima modificare: Marți, 26 Martie 2013
Gabriela Mihai, Avocat

Alte discuții în legătură

Am accidentat un pieton care traversa neregulamentar Serby13 Serby13 Buna ziua, In urma cu ceva timp am fost implicat intr-un accident de masina, eu fiind soferul, am accidentat un pieton care traversa neregulamentar, ... (vezi toată discuția)
Culpa comuna ( pieton pe trecere) Batrinu Ionut Batrinu Ionut Tatal meu a avut un accident de circulatie acum o luna de zile fiind lovit de o masina pe tercerea de pietoni. A coborat din microbuz ce era stationat dupa ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - vatamare corporala - culpa comuna Alex84 Alex84 Buna ziua, Cu aproximativ o luna in urma am fost implicat intr-un accident auto soldat cu vatamare corporala. Conform politiei reiese culpa comuna (am ... (vezi toată discuția)