avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dosar incomplet pentru indemnizatie pentru CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dosar incomplet pentru indemnizatie pentru CCC

Mi-am depus dosarul pentru indemnizatia de maternitate in 4.12.2012, dar imi lipsa adeverinta priv stagiul de cotizare de la Casa de Pensii (ma bazam pe o cunostinta sa mi-o scoata si sa o depuna).Cunostinta asta...nu a facut nimic.In 10 februarie 2013, dosarul mi s-a intors de la Ag.pt. Prestatii Sociale la primarie, iar primaria mi-a cerut sa depun adeverinta de la Casa de Pensii priv stagiul de cotizaer, am depus-o.Intrebarea ar fi: cand vor veni banii, mi se vor da numai de cand am depus dosarul complet sau din 4 decembrie 2012 de cand am depus dosarul initial? Si oare cand ar fi sanse sa primesc ceva?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:56, 25 Martie 2013
Daca dosarul a fost incomplet , atunci plata indemnizatiei se va face de la data cand acesta este complet ... certificatul de stagiu de cotizare il puteati obtine si dvs , mai ales ca se elibereaza pe loc ...
1. In cazul dvs. nu este vorba de concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) ci de concediul pentru crestere copil (CCC).

2. - OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor si Normele de aplicare a ei nu prevad nicaieri obligatio de a prezenta o adeverinta cu stagiul de cotizare la pensie, la sanatate sau la somaj.
- Stagiul de cotizare si plata contributiilor nu reprezinta este o conditie de acordare a indemnizatiei pentru CCC

3. Unele AJPIS continua sa ceara aceasta adeverinta in mod ilegal.
tudorvaleriu a scris:

.....

3. Unele AJPIS continua sa ceara aceasta adeverinta in mod ilegal.

Din cauza ca nu le-a combatut cineva cu textul de lege sau cu normele de aplicare a OUG ori sa promoveze o actiune in instanta pentru respingerea dosarului pe acest motiv ...
freeelis a scris:

Daca dosarul a fost incomplet , atunci plata indemnizatiei se va face de la data cand acesta este complet ... certificatul de stagiu de cotizare il puteati obtine si dvs , mai ales ca se elibereaza pe loc ...
M-am mai interesat stimate domn si gresiti...se acorda de la data depunerii dosarululi.m-am linisit in sfarsit...
si mai gresiti dintr-un alt pdv...adeverinta cu stagiul de cotizare se obtine dupa 4 zile...se vede cat umblati pe la ghisee, se depune o adresa, se inregistreaza si se intoarce omul dupa 4 zile dar nu vinerea pt. ca vinerea nu este program cu publicul
Cred ca gresiti dvs .. la CPM BUc certificatul de stagiu de cotizare se elibereaza pe loc ...

Alte discuții în legătură

Depunere dosar Semiluna96 Semiluna96 Buna ziua! Va rog sa mi spuneti: 1. cand trebuie depus dosarul pt stimulent crestere copil si daca am un termen limita... si ce se intampla daca nu il depun ... (vezi toată discuția)
Se poate intra in somaj dupa concediu postnatal? crisana crisana Buna ziua ,am o intrebare.Imi spuneti va rog daca sunt angajata din octombrie 2014 iar in iulie 2015 urmeaza sa nasc,dupa concediu post natal(cele 42 de zile ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pt cresterea copilului ramonasoiman ramonasoiman Buna ziua, am si eu o intrebare referitor la indemnizatia pentru cresere a copilului. Eu in iulie am terminat masterul si cum nu m-am gasit un job am depus ... (vezi toată discuția)