avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract rezervare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract rezervare

Vreau sa cumpar un apartament intr-un bloc care este in constructie, deocamdata in faza la rosu. Nu am pricep de loc si vreau sa cer parerea voastra.

Ne-am inteles cu constructorul sa platim un avans de 5% din suma totala, iar cand apartamentul va fi intabulat, vom putea incepe demersurile pentru prima casa.

Am cateva nelamuriri cu privire la acest procent de 5%. Putem (sau chiar trebuie?) sa facem un contract de rezervare acum cand dam acest avans? Ce ar trebui sa contina acest contract, detaliile legate de finisaje si utilitati? Unde ar trebui inregistrat acest contract?

Orice informatie pe acest subiect e mai mult decat binevenit.

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Dilema - cumparare apart pe baza contractuluide construire.. iriele iriele As avea nevoie de niste sfaturi de la cei care au experienta pentru ca nu stiu exact cum trebuie sa procedez. Am apelat la avocati, notari, procurori dar ... (vezi toată discuția)
Sfat cumparare casa ce urmeaza a fi construita ionel40 ionel40 Buna ziua Am initiat o discutie cu un constructor , am vizionat locul si casa ce a inceput a fi construita ( deocamdata fundatia ) . Constructorul , ce are ... (vezi toată discuția)
Ce acte verificam inainte sa cumparam un apartament nou? Iulian Balinisteanu Iulian Balinisteanu Salutare, vreau sa cumpar un apartament nou, bloc aproape finalizat la care CF-ul va iesi in 6 luni. Pana atunci constructorul cere semnarea unui antecontract ... (vezi toată discuția)