avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Sfat cumparare casa ce urmeaza a fi construita
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Sfat cumparare casa ce urmeaza a fi construita

Buna ziua
Am initiat o discutie cu un constructor , am vizionat locul si casa ce a inceput a fi construita ( deocamdata fundatia ) . Constructorul , ce are si firma autorizata , mi-a conditionat demararea constructiei si a actelor la primarie pentru terenul ( concesionat ) pe care urmeaza a fi construita casa de achitarea unui avans ( 3000 euro ) . In ce conditii ar trebui sa-i dau avansul ? Ce acte ar trebui sa facem in asa fel incat sa fiu protejat de rele intentii si sa nu ajung sa ma judec pentru a-mi putea recupera banii . Ma gandeam ca un antecontract in care sa fie o copie a proiectului casei , cu dotarile si lucrarile ce urmeaza a fi efectuate in amanunt , ar fi binevenit , numai ca nu stiu cine l-ar putea incheia ca sa aibe o forma legala de necontestat . Credeti ca o garantie ( desi nu stiu ce i-as putea cere ) pentru banii ce mi-i cere avans ar fi binevenita ? Cateva sfaturi despre cum ar trebui procedat ar fi binevenite , inainte sa fac vreo prostie si apoi sa cer sfaturi despre cum mi-as putea recupera banii :worthy:
Multumesc anticipat oricui doreste sa ma ajute
Cel mai recent răspuns: ionel40 , utilizator 21:20, 25 Iunie 2014
in principiu , ca sa fiti in regula absolut ar fi necesar sa consultai un avocat inainte sa semnati orice si sa deatoi bani. se poat introduce diverse clauze , in functie de cazul in speta ( penalitati, despagubiri etc.)insa nu pot fi identificate concret pana nu se cunoaste cazul.
Este de neinteles cum vreti sa lucrati cu constructorul si sa-i dati bani fara a avea un contract clar si ferm in termeni, inclusiv proiectul tehnic, dotarile si lista de finisaje.
Nu este vorba de un "antecontract" ci chiar de un Contract de construire in care partea tehnica sa fie bine precizata iar clauzele sa va sigure succesul investitiei.
Ar fi bine sa aveti un Diriginte de santier care sa urmareasca lucrarile pentru asigurarea conformitatii cu contractul si calitatea lucrarilor
Verificati antecedentele firmei de constructii, daca are Responsabil tehnic cu executia, etc.


Ultima modificare: Marți, 24 Iunie 2014
legalmgm, utilizator
O promisiune bilaterala pe bun viitor in forma autentica, insa după ce se obține autorizatia de construire. Si sa fie notată in CF.
o cesiune de autorizatie..si etapizata plata pe masura edificarii

evident cu arhitect angajat
Va multumesc de sfaturi , maine ma intalnesc cu el si informat de d-vs voi sti cum sa pun problema .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract pentru constructia unei case antecume antecume Buna ziua, O sa va descriu mai intai situatia despre care vreau unele detalii. Am incheiat in urma cu aproximativ un an, un contract cu o firma de ... (vezi toată discuția)
Ce acte verificam inainte sa cumparam un apartament nou? Iulian Balinisteanu Iulian Balinisteanu Salutare, vreau sa cumpar un apartament nou, bloc aproape finalizat la care CF-ul va iesi in 6 luni. Pana atunci constructorul cere semnarea unui antecontract ... (vezi toată discuția)
Clauza neclara in antecontractul de vanzare-cumparare ... iMozzie iMozzie Salutare, urmeaza sa semnez un antecontract de vanzare-cumparare pentru achizitia unui apartament iar o clauza suna cam asa: \"In calitate de promitenti ... (vezi toată discuția)