avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Se poate vinde un imobil in executare silita de catre ...
Discuție deschisă în Executare silită

Se poate vinde un imobil in executare silita de catre proprietar?

Buna ziua,

Va solicit ajutorul deoarece am cateva dubii cu privire la situaita ce mi se intampla. In anul 2008 am luat, ca multi altii, o garsoniera in Bucuresti, prin credit ipotecar.
Nu am mai platit deoarece am ramas fara loc de munca, am nascut, sotul a fost si el fara loc de munca. Am incercat varianta cu inchiriatul...si nu a mers deloc deoarece si noi plateam la randul nostru chirie si mai trebuia sa punem si diferenta la chirie ca sa acoperim rata( 350 euro).
Deci dupa toate eforturile nu am reusit sa o pastram.
Acum suntem in executare cu primul termen deja stabilit.
De la BEJ mi s-a spus ca pot sa caut eu cumparator si sa o vand. Insa ma intreb cine plateste toate cheltuielile daca eu gasesc cumparator? Sunt restanta la intretinere, impozit pe casa si asigurare la casa, plus toate cheltuielile cu executarea.
Am eu acest drept sa o vand?
in speranta ca voi primi un raspuns, va multumesc anticipat!
Cu respect,
Alina.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:53, 24 Martie 2013
Da, aveti dreptul sa o vindeti, dar cu conditia sa informati cumparatorul despre situatia juridica a imobilului.

Greu de gasit un cumparator care sa accepte aceste conditii... :-/
v
Va multumesc din suflet de lamurire. Dar cheltuielile cine le suporta? Tot banca scade din pretul obtinut intretinerea,asigurarea, impozitul si excutorul?
Nu ati precizat daca la dosarul de executare silita exista document emis de catre asociatia de proprietari din care sa rezulte debitul acumulat
deciiiii sa incepem concluziv. toate chelt. de executare, intretinere, impozit le veti suporta dvs. nu e nevoie sa instiintati pe nimeni de nimic pt. ca la cartea func. este inscrisa IPOTECA, fara adeverinta de la asoc. propr. ca nu aveti/sau aveti intr. platita CVC este nul absolut (fara nevoia unui document emis....) si niciun notar nu-l incheie, si fara certif. fiscal (impoz.) nu se face actul la notar.
florin-cons a scris:

, fara adeverinta de la asoc. propr. ca nu aveti/sau aveti intr. platita CVC este nul absolut (fara nevoia unui document emis....)

L 230/2007 art 20 3)
In cazul existentei unor datorii catre a sociatia de proprietari,
instrainarea proprietatii se poate face numai daca se introduce in contract o clauza privitoare la preluarea datoriilor de catre cumparator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine poate constata ca 2 constructii sunt in stare de ruina ricaramurica100 ricaramurica100 Eu am doua constructii la tara, aflate in stare de ruina pe care vreau sa le vand ? Am nevoie de o adeverinta de la primar, care sa scrie ca sunt in stare de ... (vezi toată discuția)
Executare imobiliara - buna ziua, sotul meu a contractat un credit de nevoi personale ... oanalumi oanalumi Buna ziua, Sotul meu a contractat un credit de nevoi personale la Bankpost in 2018. Nu l-a achitat si acest credit a fost cesionat catre mai multe firme de ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil fara acte valentina370 valentina370 Buna ziua, va rog sa imi spuneti, daca stie cineva, cum pot proceda in urmatoarea situatie : acum aprox.8 ani de zile am vandut un imobil + loc de casa ... (vezi toată discuția)