avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 337 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare imobil fara acte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare imobil fara acte

Buna ziua,
va rog sa imi spuneti, daca stie cineva, cum pot proceda in urmatoarea situatie : acum aprox.8 ani de zile am vandut un imobil + loc de casa aferent, in zona rurala, pe chitanta de mana.
Acum, noul propietar vrea sa vanda la randul sau imobilul catre altcineva, insa doar sa ia banii de la clientul sau si sa ma lase pe mine sa ma descurc cu cel interesat de casa. Am refuzat sa fac acte acestuia (casa si terenul nu au carte funciara pt a putea fi vandute -asta inseamna ca eu trebuie sa cheltui din buzunarul propriu sa fac niste acte desi cel caruia i-am vandut casa nu s-a preocupat timp de 8 sa faca acte). Acesta ameninta ca ma va da in judecata fiindca refuz sa fac acte clientilor pe care i-a gasit sa vanda acum casa.
Daca ma puteti ajuta cu un sfat, va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 19:17, 17 Septembrie 2012
incercati sa perfectati actele cu cel cu care aveti inscris/chitanta de mana
va poate da in judecata doar pentru perfectarea actului cu el, nu cu clientii gasiti acuma
daca veti merge cu el la notar, acesta va achita spezele contractului (taxele notariale, taxele pentru inscrierea dreptului sau de proprietate, dvs veti achita doar impozitul pe transferul dreptului de proprietate la primarie)
Nu prea are ce căuta la notar. Nu are un imobil întabulat, deci nu îl poate vinde.

Primul pas este înscrierea imobilului în CF. Iar pentru asta va trebui să suporte toate costurile aferente. Dacă promitentul cumpărător se va adresa instanţei, aceasta îl va obliga pe vînzător la suportarea tuturor cheltuielilor.

Deci, nu poate scăpa de cheltuieli nici în prima variantă, nici în cea de-a doua. Mai mult, în caz de proces va avea de suportat şi taxa de timbru şi, de ce nu, onorariul avocatului reclamantului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitanta de mana cristi valentin cristi valentin so crul meu a cumparat o casa in baza unei chitante de mana in anul 1979.vechiul proprietar nu avea acte la casa,avea doar o chitanta de mana in care cumpara ... (vezi toată discuția)
Buna attilakiss attilakiss as avea o intrebare.in1985 am vandut o casa a fost vorba ca transcrie casa cine a cumparat dar nic pana az nu a transcris mencionez ca cine a cumparat nu se ... (vezi toată discuția)
Mostenitori fara succesiune poate deschide carte funciara ? benga112 benga112 Situatie dificila pentru Intabulare+carte funciara poate fii un abuz din partea autoritatilor? Se poate vinde o casa in aceasta situatie ? Fara succesiune ? ... (vezi toată discuția)