avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu probleme - partaj societati comerciale
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu probleme - partaj societati comerciale

Buna ziua. Am o problema.Vreau sa divortez ,sunt despartit in fapt de 7 ani ...nu am divortat pana acum pentru ca aveam copilul minor.Acum copilul este major ...Problema este ca am mai multe firme...se impart la divot?Are sotia vreun drept la firme?
Puteti divorta fara probleme!

Partajul bunurilor comune reprezinta, de regula o actiune separata, care se deschide dupa pronuntarea divortului.

Firmele nu se impart la divort...

Sotia poate avea cel mult un drept de creanta echivalent cu sumele de bani proveniti din veniturile comune si investite in firme ...

Sunt multe discutii si multe opinii juridice in legatura cu aceste aspecte.

Nici instantele nu pronunta solutii unitare in domeniu.
Divortul este divort si partajul este partaj.
Adica pot fi doua procese separate.
Poate ca nu are sens sa deschideti si procesul de partaj.
Ar fi bine sa va informati corespunzator.
pe Codul civ. actual partajul se poate cere si in timpul casniciei (dinaintea pronuntarii divortului) si poate avea ca obiect orice bun pretins chiar si firmele dvs. dar nu inseamna si ca se admite, depinde numai de probe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si partaj. paloma1 paloma1 Buna tuturor, Problema mea este banala, dar pentru un novice destul de complicata: divort si mai ales partaj. Suntem casatoriti de 20 ani si bineinteles in ... (vezi toată discuția)
Divort la notariat, partaj cu credit DavidR DavidR 1. A fost publicata legea privind divortul de comun acord la Notariat? Daca da, care este numarul acestei legi? 2. Sotia deschide actiunea de divort si ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj GeStul GeStul Va rog respectuos, pe cat va sta in putinta sa ma ajutati cu un sfat avizat. Incerc sa fiu cat se poate de succint. In luna octombrie 1985 (nefiind casatorit ... (vezi toată discuția)