avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept comun
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept comun

vad in anumite cazuri ca se spune- se judeca dupa drept comun, ce este dreptul comun, este acelasi cu dreptul civil?:sorry::worthy::hammer:
Cel mai recent răspuns: Bogdan Marinescu , Avocat 22:07, 24 Martie 2013
Da, este situaţia în care dreptul civil se aplică şi altor ramuri de drept .
va mai raspund cu placerea ca sunteti interesat de un domeniu in care cred ca nu profesati. daca veti fi mai explicit va pot dezvolta, daca nu , in civil care inseamna si familiei, profesionisti (comercial pe ritul vechi) samd, sunt proceduri de drept comun (o cerere pe fondul cauzei, taxata etc) si proceduri speciale (acum ord. de plata), somatii, ord. presedintiala, cereri cu valoare redusa si nu numai (taxate si ele, dar diferit). dif. majora este ca pe dr. comun avem autoritate de lucru judecat, iar pe (UNELE) proc. speciale nu. succes la examene sau la pofta dvs. de autodidact.
Ultima modificare: Duminică, 24 Martie 2013
sc vox legis corp srl, Consilier juridic
in situatia cand legislatia unei anumite ramuri de drept nu acopera toate situatiile practice, acestora din urma li se aplica dreptul comun, ca exemplu va dau in comercial dreptul comun este dreptul civil, la fel in dreptul muncii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedintiala abby abby Este competenta instanta de judecata sa se pronunte asupra unei cereri dee ordonata presedintiala cand sotii sunt despartiti in fapt, nu s-a initiat actiunea ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala evacuare Gratiela Ratiu Gratiela Ratiu As dori sprijin(si multumesc anticipat) pentru a vedea ce se poate face in urmatoare situatie: O familie a locuit intr-un imobil inchiriat de la Rial. ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala vs insolventa Stylleru Stylleru Buna ziua. Speta cu care ma confrunt este urmatoarea: Am fost respins la inscrierea la masa credala a debitorului X pe motiv de tardivitatea ... (vezi toată discuția)