avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie urmas

Buna seara , din cuantumul pensiei de urmas , prin decesul unuia din parinti , pentru copil minor , se retine impozit ?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 18:06, 29 Martie 2013
Multumesc , sunteti amabil.Eu inteleg altceva , ca nu exista colaborare in interesul cetateanului , intre CNAS si CNPAS.
Ma lupt cu morile de vant:!
Minorul nu plateste asigurarea de sanatate daca nu are venituri. Din moment ce el are un venit (pensia de urmas), atunci el plateste contributia de sanatate. Minorii beneficiaza de asistanta medicala gratuita daca nu au un venit.
Legea , este interpretabila , cum bine stiti. Credeam ca pensia de urmas , ii este necesara pentru intretinere , studii, etc , nu pentru sanatate , care-i garantata de Guvern.
Asistența medicală îi este acordată de stat dacă nu are venituri. Dacă are venituri, atunci o plătește. Și adulților le este necesară întreținere, studii, etc și tot au nevoie/trebuie să plătească asigurarea de sănătate.

Dacă un minor de 16 ani s-ar angaja, el nu ar fi scutit de la plata CAS doar pentru că este minor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt pensionar militar angajat, din veniturile realizate este obligatorie retinerea cass? arvat_t arvat_t Sunt pensionar militar,mi se retine cass prin cupon de pensie,in cazul in care sunt incadrat in munca ,angajatorul este obligat sa-mi achite cass ?Va multumesc. (vezi toată discuția)
Retinerea cass din pensie A183 A183 Buna ziua, Tatal me are 60 de ani este pensionar, dar lucreaza incontinuare la o societate privata. Este normal sa plateasca de 2 ori contributia catre ... (vezi toată discuția)
Contributie la sanatate atat pentru pensie cat si pentru salar elenailus elenailus Buna ziua! Nelămurirea mea, sau mai zis a tatălui meu, este aceea ca trebuie sa plătească contribuția la sănătate atât pentru pensie cat și ... (vezi toată discuția)