avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... grupa 1 de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

grupa 1 de munca

grupa 1 de munca la 10 ani ,9 luni 22 zile ce reducere se aplica la pensie
Cel mai recent răspuns: baicanc , utilizator 15:18, 25 Martie 2013
2 ani.
pai de ce unde scrie asta , ??/
Legea 263/2010

Art. 158
(1) Perioadele de vechime in munca realizate in grupele I si a II-a de munca pana la data de 1 aprilie 2001 constituie stagiu de cotizare in conditii deosebite, in vederea reducerii varstelor de pensionare, cu exceptia celor realizate in activitatile care, conform prevederilor art. 30 alin. (1), sunt incadrate in conditii speciale.

Art. 55
(1) Persoanele care au realizat stagiul complet de cotizare au dreptul la pensie pentru limita de varsta, cu reducerea varstelor standard de pensionare, dupa cum urmeaza:
a) conform tabelului nr. 1, in situatia persoanelor care au realizat stagii de cotizare in conditii deosebite de munca;
Tabelul nr. 1

Stagiul de cotizare Reducerea varstei standard de pensionare cu:
realizat in conditii Ani Luni
deosebite

10 2
lilimax a scris:

grupa 1 de munca la 10 ani ,9 luni 22 zile ce reducere se aplica la pensie

Problema care va intereseaza si pe dumneavoastra o gasiti aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot sa ma pensionez ilinico ilinico Sunt nascut la data de 18 mai 1958. Din anul 1976 pana in 2001 am lucrat in grupa I de munca. Din 2001 nu mai sunt in grupa I. Cand pot sa ma pensionez ... (vezi toată discuția)
Pensionare florin_neagu florin_neagu Am lucrat timp de doi ani, intre 11.09.1979 si 01.10.1981 la I.P.Al Slatina in grupa I de munca. Am adeverinta care atesta acest fapt. Am discutat cu o ... (vezi toată discuția)
Cand pot sa ies in pensie? ppp18597333 ppp18597333 Buna ziua. Nascut in 1955 noiembrie 10 lucrez din 1978 martie 10,am lucrat 10 ani si 4 luni in grupa doua de munca,si14 ani si5 luni in grupa l de ... (vezi toată discuția)