Buna ziua ce trebuie sa indeplinesc pentru a face asigurari auto acasa ,am un prieten care are un pc si o imprimanta si face asigurari auto da nu vrea sa ami zica ce trbuie sa fac, si va intreb de ce anume am nevoie sa fiu legal si cam cat ami iese la treaba asta ...
Va multumesc
Contactati o firma de asigurari cu care veti semna un contract de agent(dumneavoastra ca persoana fizica), vi se va aloca un cod si veti putea incepe.
Contractul odata semnat, in maxim 15 zile trebuie sa-l inregistrati la administratia financiara de care apartineti cu domiciliul din buletin.
si trebuie sa platesc ceva taxe la fisc sau o taxa semestriala sau alceva de genul acesta sau toate taxele le plateste firma de asiguari .eu personal benificiez de laptop si imprimanta ...si daca in cazul in care gasesc un client la 1 luna mai ami da voie sa fac asigurari ?
Cel mai bine ar fi sa contactati un broker de asigurari cu care veti incheia un contract de asistenta in brokeraj. E indicat sa lucrati cu un broker din zona. Aveti avantajul ca veti putea vinde polite de asigurare ptr toate societatile de asigurare in timp ce din postura de agent de asigurare doar ptr o singura societate, respectiv cea cu care aveti contract. Avand in vedere ca preturile la asigurari fluctueaza, va recomand sa lucrati cu un broker
Trebuie sa luati legatura cu un asigurator sau broker de asigurare (va recomand broker pentru ca lucreaza cu toate societatile, insa comisioanele sunt mai mici). Nu veti putea activa in domeniu si obtine cod RAF decat dupa ce urmati cursurile de pregatire continua in asigurari (costa aprox. 500 lei).Va puteti desfasura activitatea fie la sediul asiguratorului/brokerului, sau la domiciliul dvs. (in acest caz va trebui sa va deschideti un PFA).