avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Intabulare teren
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Intabulare teren

Am cuparat un teren agricol.Care sunt urmatorii pasi pe care trebuie sa-i urmez ca sa-mi intabulez terenul.Mentionez ca terenul nu are stabilit hotarul (tarusi vopsiti cu rosu ,mi s-a spus).In zona este un singur loc intabulat ,dar dupa cum spun vecinii a ingardit (intabulat)o suprafata mai mare. Am fost la o firma -topometrii ,a spus
s-a dau declaratie pe proprie raspudere pt. hotar, sau masoara ei de la coltul gardului celui care a intabulat (ceea ce nu mi se pare corect tinind cont de ceea ce vorbesc vecinii).De la Primaria din localitate am primit o harta topografica ,dar fara sa fie trecute cotele parcelelor ,de unde stiu ca hotarele terenului sint corect puse ca sa nu am surpriza ca vecinii sa ma dea in judecata ca am ocupat o parte din terenul lor.
Am ajuns la concluzia : daca vrei sa zugravesti trebuie sa ai cunostinte despre zugravit,..... ..... Va rog sa ma ajutati.
Cel mai recent răspuns: ContSters267464 , utilizator 19:47, 25 Martie 2013
Luati legatura cu un inginer geodez care sa va faca masuratorile, sa va descurce situatia si sa depuna actele pentru prima intabulare in cartea funciara.
Banuiesc ca ati cumparat de multi ani, dar acum v-ati gandit sa faceti cadastrul si intabularea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. dacă nu sunt mulțumită de masaratoarea din teren, ... IOANA1972 IOANA1972 Bună ziua. Dacă nu sunt mulțumită de masaratoarea din teren, făcută de un executor judecătoresc respectiv inginer, pot solicita alta cu alt executor? (vezi toată discuția)
Vecinul nu recunoaste masuratorile topo emamarton emamarton Buna ziua. Am cumparat in 2011 un teren intr-un sat de langa Cluj Napoca, cu scopul de a costrui o casa. Terenul era deja intabulat si avea masuratori ... (vezi toată discuția)
Cadastru fara coordonatele casei andreigh andreigh Buna ziua, Vreau sa cumpar un teren + casa. Casa este amplasata chiar pe limita de proprietate - cum pot sa ma asigur ca ea nu intra pe teritoriul ... (vezi toată discuția)