avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cadastru fara coordonatele casei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cadastru fara coordonatele casei

Buna ziua,

Vreau sa cumpar un teren + casa. Casa este amplasata chiar pe limita de proprietate - cum pot sa ma asigur ca ea nu intra pe teritoriul vecinului? Cadastrul nu specifica si coordonatele casei, ci doar suprafata ei totala. Este corect un astfel de cadastru?
Cel mai recent răspuns: ContSters266760 , utilizator 09:33, 20 Martie 2014
Nu este corect,cadastrul trebuie sa delimiteze clar o proprietate de celelalte proprietati vecine,prin masuratori clare si precise.
Depinde si de data la care s-a facut cadastrul ( intabularea ). Daca s-a facut inainte de 2005 nu se treceau coordonatele pe planul ( schita cadastrala ). Cea mai buna solutie este sa apelati la un topograf ( inginer geodez ) autorizat care sa va faca o verificare la teren.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru facut pe terenul meu sharkerz sharkerz Cand am construit casa am avut posibilitatea de a construi la calcan (cu acordul notarial al vecinului) . Totusi m-am retras 30cm de la hotar , in aceasta ... (vezi toată discuția)
Cadastru gresit si probleme la intabulare trica599 trica599 Buna ziua! In anul 2002 am cumparat un teren de 800 mp reprezentand 1/2 dintr-o parcela mai mare, dreptunghiulara, de 1600 mp, in judetul Arges. In momentul ... (vezi toată discuția)
Achizitie teren felisana felisana Buna ziua! As fi interesata de achizitionarea unui teren in suprafata de 5-10 ari. Nu am mai cumparat niciodata si as avea nevoie de niste ... (vezi toată discuția)