avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cadastru facut pe terenul meu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cadastru facut pe terenul meu

Cand am construit casa am avut posibilitatea de a construi la calcan (cu acordul notarial al vecinului) . Totusi m-am retras 30cm de la hotar , in aceasta distanta am facut un trotuar pe langa casa. Vecinu si-a facut cadastru si trotuarul respectiv la trecut la el in teren .
1. Exista posibilitatea sa-i contest cadastru? Sau nu o pot face decat printr-o actiune in judecata.
2. Aprobarea de a construi la calcan il obliga ca ulterior sa-mi dea voie sa pot trece pentru a face anumite reparatii la casa?

P.S Multumesc anticipat pentru raspuns si sarbatori fericite!
Cel mai recent răspuns: ContSters133693 , utilizator 17:19, 6 Septembrie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Va raspund textual:
1. Puteti contesta cadastrul vecinului dar in instanta!
2. Nu. Aprobarea de a construi la calcan data prin acord notarial de catre vecin nu ii impunea ulterior sa va permita sa faceti reparatii la casa daca era necesar acest lucru. Trebuia sa prevedeti expres acest amendament in acel acord notarial! Altfel , vecinul s-ar fi putut opune , dvs neavand decat varianta sa-l dati in judecata!
:offtopic: Dvs cum ati obtinut autorizatia de construire la casa ? Nu ati avut cadastru si intabulare? Este suprapunere pe cadastru? In mod normal primul care a intabulat ramane cu cadastrul asa cum a fost facut , celui care are suprapunerea fiindu-i respinsa intabularea si avand calea actiunii in instanta!B-)
Ultima modificare: Joi, 31 Decembrie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
Va multumesc pentru raspuns , am facut cadastru si intabulare , ulterior am construit casa lasand pe spatele casei un trotuar de circa 30cm iar vecinul a facut cadastru si a trecut acel trotuar ca fiind pe terenul lui spunand ca , casa este construita la calcan. Nicidecum ca eu m-as fi retras de la calcan. Nu pot sa-mi dau seama cum iau acceptat cadastru si i-au facut intabularea. In conditiile astea suprafata mea de teren (metri patrati) se diminueaza corespunzator cu acel trotuar. Exista posibilitatea de a ma interesa la oficiul de cadastru in a obtine referinte despre intabularea lui?

P.S La multi ani!
Puteti sa va "interesati" la cadastru dar s-ar putea sa va loviti de putina birocratie -chiar daca aveti dreptul sa cereti copi dupa PAD planul anexa 11 care contine coordonate si dimensiuni metrice ale vecinului. Ar trebui sa stiti numarul cadastral al vecinului. Cel mai simplu ar fi sa ii expuneti problema topografului autorizat care v-a facut Documentatia ( cadastru), dar orice autorizat ocpi poate sa va rezolve problema identificarii nr cad al vecinului si sa va spuna cum sunteti pozitionat ori ce limite aveti in baza de date a cadastrului.
din intrebare rezulta ca sunteti "certat cu vecinul" ? daca nu.... exista si posibilitatea de a "rectifica limitele" printr-o documentatie cadastrala pentru ambele proprietati.
inginer cadastru-inselaciune

Parintii mei au angajat un inginer cadastru,de 1 an de zile pentru a intocmi schita cadastrala a unui imobil. de buna credinta fiind, ei au achitat dinainte toata suma solicitata de acesta. Inginerul nu a intocmit nici un act si a luat banii. Unde il pot reclama pentru inselaciune? multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suprapunere teren intravilan MiricaG MiricaG Terenul intravilan al meu in acte este de 190,4 mp, terenul vecinului in acte este de 191mp. Ambele terenuri sunt in Bucuresti sector 2. Ambii avem cadastru ... (vezi toată discuția)
Cadastrare danasarb2000 danasarb2000 Buna ziua Am si eu o problema cu intocmirea cadastrului unui teren extravilan.Tin sa mentionez ca detin titlu de proprietate.Mi.i s.a comunicat de catre ... (vezi toată discuția)
Suprapunere reala sau virtuala ank1979 ank1979 Buna ziua, va rog sa ma ajutati in legatura cu urmatoarea situatie: In urma cu 10 ani am cumparat o casa. Fostul proprietar s-a judecat cu vecinul ... (vezi toată discuția)