avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUPRAPUNERE REALA SAU VIRTUALA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUPRAPUNERE REALA SAU VIRTUALA

Buna ziua, va rog sa ma ajutati in legatura cu urmatoarea situatie:
In urma cu 10 ani am cumparat o casa. Fostul proprietar s-a judecat cu vecinul (granituire), pentru stabilirea exacta a liniei de hotar. In momentul in care am cumparat acest imobil, intre mine si vecin nu era construit gard despartitor fiind batuti doar cativa bondoci de lemn de catre un executor judecatoresc in urma hotararii de granituire. Ulterior prin 2011, de comun acord cu vecinul am construit un gard despartitor intre noi respectand in totalitate bondocii batuti. In 2015 am incercat sa fac cadastru si sa intabulez imobilul, dar documentatia cadastrala a fost respinsa de OCPI datorita unei suprapuneri cu documentatia vecinului. Vecinu si-a facut documentatia cadastrala in 2010 nerespectand bondocii batuti in pamant , indicandu-se in cadastru lui doar niste puncte "fara limita". Prin referatul si incheiera de respingere data de OCPI nu s-a stabilit tipul de suprapunere si doar s-a respins documentatia cadastrala datorita nerezolvarii deficientelor privind rectificarea documentatiei vecinului (conturul acestui imobil fiind diferit de realitatea din teren). Am fost in audienta la OCPI , considerand ca eu nu am gresit cu nimic, am cumparat acest imobil cu buna - credinta (licitatie publica), solicitand in mod expres sa mi se spuna ce fel de suprapunere este si care este solutia de rezolvare. Au evitat total, pentru stabilirea tipului de suprapunere, specificand ca am doar varianta rezolvarii deficientelor documentatiei vecinului, ori de comun acord cu acesta , ori in instanta prin granituire. Am consultat si un avocat, dar acesta sustine ca este o suprapunere virtuala pe care trebuie sa o rezolve cei de la OCPI. Avand in vedere refuzul vecinului sa isi modifice documentatia intru-cat el considera ca documentatia lui este buna, va rog mult daca ma puteti ajuta in stabilirea exacta a tipului de suprapunere.

Alte discuții în legătură

Incredibil! o suprapunere de cadastre halucinanta! V7A7 V7A7 In 2003 am achizitionat un teren de 2400mp (initial extravilan) cu toate actele care trebuiau ,cadastru(in coordonate locale) intabulare in cartea ... (vezi toată discuția)
Cadastru mincinos+actiune in revendicare ? dumitru2000 dumitru2000 X a intocmit cu ajutorul expertulului cadastrist o documentatie cadastrala care cuprinde si o parte din terenul vecinului Y. Y nu are cadastru facut. X a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am cumparat un teren iar din cordonatele gps nu iese ... caroimihai caroimihai Buna ziua am cumparat un teren iar din cordonatele gps nu iese cu ce este in teren iar la masuratori la ruleta ne iese plus de asta am si un vecin care are o ... (vezi toată discuția)