avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Buna ziua am cumparat un teren iar din cordonatele gps ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Buna ziua am cumparat un teren iar din cordonatele gps nu iese ...

Buna ziua am cumparat un teren iar din cordonatele gps nu iese cu ce este in teren iar la masuratori la ruleta ne iese plus de asta am si un vecin care are o bucata de gard construita pe terenul meu ce asi putea sa fac va multesc
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 05:43, 9 Octombrie 2020
Buna ziua,
O optiune ar fi sa chemati toti vecinii in instanta intr-un proces de granituire.
Pai depinde. Topograful ce v-a zis care v-a facut tarusarea? Aveti cadastralul pozitionat gresit (suprapunere virtuala), sau exista o suprafata de teren in plus fata de actele de proprietate?
Trebuie mai multe detalii.
Este nevoie de trasarea imobilului conform tabelului de coordonate si calculul suprafetei. In functie de aceasta operatiune se alfa exact daca este o suprapunere reala sau virtuala. In cazul suprapunerii reale este necesara granituire cu acordul vecinilor, respectiv un proces verbal de vecinatate, sau prin instanta.
In cazul unei suprapuneri virtuale e necesara repozitionare conform realitatii din teren.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme ancpi / oncpi kyky_micky kyky_micky Buna ziua. Am o problema cu cadastrul, mai exact o fasie de 2 metri latime si 50 lungime se suprapune in actele cadastrale cu cele ale vecinului (acea portiune ... (vezi toată discuția)
Suprapunere teren Eduard Iordan Eduard Iordan Buna ziua, Avem o casa batraneasca cu teren undeva in Chiajna. Masuratorile au fost facute in plan acum nu stiu cat timp, insa prin 2009, din ce am inteles ... (vezi toată discuția)
Anularea tuturor documentațiilor cadastrale in lumina art 63 ...  B . Costel B . Costel Anularea tuturor documentațiilor cadastrale in lumina art 63 alin 2 ord 700/2014 . Pe cale judiciară. (vezi toată discuția)