In 1995 in timpul stagiului militar m-am imbolnavit in penultima luna de armata adica in timpul unei misiuni am cazut pe burta si mi sa rupt filmul concluzie m-au dus la infirmieria unitatii unde un anume domn a spus ca nu sunt de competenta lui si m-a trimis la Timisoara,(acuzam dureri la inima)acolo am fost preluat de un anumit domn Colonel X care m-a trimis la sectia lor de radiologie cu targa ,mie deja imi era foarte rau abia mai respiram, rezultatul cantitate de lichid la nivelul plamanului stang,la care domnul X a spus "iti fac o punctie(se scoata apa cu o seringa)si maine esti acasa"s-a pregatit cu seringa si mi a spus sa nu ma uit sa nu mi se faca rau era o seringa mare am spus ca nu mi-e frica ;am simtit intepatura undeva sub omoplat,am privit peste umar la D-l X si am vazut ca se facuse alb ca varul si a spus repede speriat asistentei "cheama repede salvarea copilul asta moare"la care vorbe am simtit ca se ridica parul pe mine.M-au dus de Urgenta la spitalul V babes unde nu m-au primit ca eram soldat in termen de acolo m-au dus la Clinicile Noi Timisoara unde prin pager a fost chemat un medic arab fiind Vineri dupa amiaza;concluzie HEMOPNEUMOTORAX SPONTAN am stat in operatie 8 ore si ceva intre timp au ajuns si parintii mei alarmati de un coleg de salon pe care l-am rugat sa-i sune cand m-au dus.Au venit au stat pe coridoare au asteptat iar cand sa terminat operatia tata ca tot romanul a vrut sa dea ceva, la care medicul a spus nu pot sa iau nimic pana cand nu sunt sigur ca traieste!tata era sa cada jos cu toate ca era un om puternic;abia dupa vreo trei zile a acceptat un pachet de cafea pt asistente cu insistente,cand am putut vorbi am intrebat medicul ce se intamplase la care el mi-a raspuns:"plamanul tau a cedat s-a spart a rupt pleura si a facut hemoragie interna"imi aratase palma parca si acum o vad cu cele cinci degete negre atat a mai lipsit cinci minute si as fi fost mort fie din cauza lipsei de sange fie asfixiat de sangele care curgea inauntru si impingea plamanii in sus.Dimineata mama a venit la mine plangea am intrebat-o ce are mi- a raspuns ca nu au grupa mea de sange eu avand 01RH Negativ i-am spus sa sune la unitatea militara unde eram si sa ceara un anumit domn Maior Y ,acesta a trimis o masina de soldati sa doneze sange din care doar doi aveau grupa mea.Dupa 9 zile de spitalizare am fost transferat dinou la Spitalul Militar unde am stat o luna dupa care m-am intors la unitate apoi m-am eliberat.IN livret nu mi-au mentionat ca am fost operat sau in spital eu fiind apt complet!pe biletul de iesire din spitalul militar scrie clar BOALA CONTACTATA IN TIMPUL SI DIN CAUZA PRIVATIUNILOR SERVICIULUI MILITAR,am stat un an acasa nu puteam face nimic daca mergeam 5 min trebuia sa ma tin de ceva sa nu ametesc nici nu putea fi vorba sa ma angajez unde sa nu mai spun ca trbuia sa mi schimb si meseria caci lucrasem la o sectie de creatie incaltaminte si era toxic deci toti ani de scoala si calificarea sa dus dar eram viu.Am cerut pensie de boala la MAPN m-au chemat si mi au spus uitate in oglida iti lipseste ceva nu deci atunci.....nu mi-au aprobat.In 2002 aceasi boala Pneumotorax spontan drept fara hemoragie(nu a prins vas de sange cand sa spart)Medicul arab mi-a spus atunci ca s-ar putea pe viitor sa am probleme si la celalalt plaman si el nu a avut timp sa se ocupe atunci importanta era viata mea;deci cine este de vina,aveti idee cum ma simt cand fiul meu de 8 ani imi spune "tata hai sa alergam" si eu spun ca nu pot el vazand alti parinti ca alearga si nu intelege de ce.Deci sunt cu doua operatii nu ma incadrez in nici un grad de invaliditate nici macar nu sunt scutit de impozit pe venit ca altii cu TBC sau alte boli si mai presus de atat nu mai sunt cel care am fost inaite de armata cand nimic nu mi se parea inposibil!
Va multumesc pt rabdare si as vrea sa stiu daca am vreo sansa sa primesc pensie de boala in romania un prieten de al meu din america a spus ca la ei asta e ceva grav si nu ar mai fi trebuit sa lucrez niciodata daca se intampla in armata.
Puteti face un memoriu la ministrul sanatatii si la ministrul apararii nationale, in care sa prezentati cazul dvs. si sa anexati in copie xerox toate documentele pe care le aveti si care pot certifica mentiunile dvs.
Daca in legislatie nu este nominalizat diagnosticul pe care l-ati primit ca fiind beneficiar de pensie de boala, casa de pensii nu are cum sa va incadreze pentru pensie de boala.
Solicitati sa se mentioneze in raspuns, caile de urmat de catre dvs., avand in vedere handicapul real pe care in aveti, insistand pe diagnosticul pus la iesirea din spitalul militar - boala contactata in timpul si din cauza privatiunilor serviciului militar.
Nu vreau sa va creez anumite iluzii, dar puteti primi un raspuns care sa va avantajeze.