avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocat incompetent sau sarlatan?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocat incompetent sau sarlatan?

salve!vreau sa solicit o mana de ajutor:care sunt caile de atac impotriva unui avocat care nu si-a facut treaba?l-am platit sa ma reprezinte intr-o cauza ,eu fiind plecat din tara, am avut incredere in el si m-a dus intr-o situatie foarte grea.Era vorba de o contestare a executarii sentintei pe care a inaintat-o curtii dar nu s-a prezentat la nici un termen de judecata fixat de instanta.In urma repetatelor apeluri telefonice din partea mea mi-a comunicat ca s-a dat o sentinta in ceea ce ma priveste dar ca el nu a primit nici o citatie, nu a stiut nimic despre asta .Eu am aflat despre sentinta de pe site-ul tribunalului respectiv si am decoperit cu surprindere ca avocatul nu era la curent cu nimic.Pot sa il reclam baroului de avocati de care apartine??Urmarile neprezentarii sale au fost foarte grave pentru mine, deoarece am aflat cu intirziere nu am putut face recurs,eu aflinduma si in momentul de fata in strainatate neputind sa ma intorc in tara prea curind,multumesc
Cel mai recent răspuns: danarhip , utilizator 09:06, 26 Martie 2013
ceea ce relatati seamana a incopetenta, daca ati incheiat un contract de asistenta juridica cu obiectul descris mai sus de dvs, incercati amiabil cu avocatul rezolvarea diferendului, in caz contrar va puteti adresa comisiei de disciplina a baroului
... hm... dar, oare sunteti sigur ca persoana respectiva era cu adevarat avocat si nu era o persoana care numai s-a dat drept avocat?????

:-/

... sunt tot mai multe cazuri de acest fel in ultimul timp... :(
Calitatea de avocat cred ca se poate verifica consultant tabloul avocatilor de la fiecare instanya, nu?
Tabloul Avocatilor se publica pe sait-ul fiecarui Barou.

Sau gasiti pe sait-ul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania.

[ link extern ]

Daca este din Bucuresti, il puteti cauta pe:
[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 26 Martie 2013
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
am controlat la baroul avocatilor si este avocat intr-adevar! in apararea sa imi spune ca nu a primit nici o citatie!e posibil asa ceva? la 2 infatisari? oricum... este cineva in masura sa-mi ofere o consultanta juridica privata? nr. meu de telefon este [EDITAT]; imi faceti un apel si va sun eu imediat inapoi;este vorba despre "contestatie la executarea pedepsei datorita prescriptiei executarii acesteia". multumesc anticipat.

[EDITAT] - cu regret, am sters nr de telefon deoarece in forum nu se stabilesc relatii profesionale intre cel care intreaba si cel care raspunde, cererile si ofertele de consultanta (fie ele si pro bono) se fac numai prin intermediul mesageriei private, conf. pct. 2.6 din regulament. Multumesc pentru intelegere. Succes.
Ultima modificare: Joi, 28 Martie 2013
trope_doi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demers in justitie Drcristian Drcristian Caut avocet la Pitesti ptr a formula plangere la judecatorie impotriva Parchetului (vezi toată discuția)
Avocati buni in constanta iulianastefan iulianastefan ce avocati buni sunt in constanta? nu foarte scump si sa nu poate sa fie mituit.Mentionez ca sunt partea vatamata nu vinovatul... (vezi toată discuția)
Am urgent nevoie de consultanta unui avocat din suceava. platesc taxa care se impune. PaolaD PaolaD Bua. Am nevoie sa vorbesc cu un avocat din Suceava, sau macar cu un Notar in legatura cu o mostenire, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat cu un numar de ... (vezi toată discuția)