avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... renuntare la partea mea de propietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

renuntare la partea mea de propietate

as dori sa stiu cum pot renunta la partea mea de propietate dintr-un apartamen,in favoarea fiicei mele majore,tinind cont ca sant copropietara 50%-50% cu sotul meu.se poate prin vinzare-cumparare sau donatie?multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 12:42, 23 Februarie 2009
Buna ziua.Puteti instraina cota detinuta de dvs in apartament atat prin contract de vanzare-cumparare cat si prin donatie.
Cum aţi devenit coproprietară cu soţul? Nu cumva bunul este comun, iar în acest caz nu există cote de proprietate, ci doar starea de devălmăşie, care vă împiedică nu doar să înstrăinaţi cota dumneavoastră, dar şi să stabiliţi o astfel de cotă înainte de desfacerea sau încetarea căsătoriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare intre soti andriana11 andriana11 Buna ziua, As dori sa stiu daca sotii isi pot vinde unul altuia proprietatile pe care le-au dobandit in timpul casatoriei si daca da ce anume ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Vanzare proprietate comuna fara partaj Dilcuangelica Dilcuangelica Fostul sot a vindut o parte dintr-un imobil proprietate comuna fara a fi efectuat partajul si fara sa ma anunte.Acum sint citata in calitate de coproprietar pt ... (vezi toată discuția)
Partaj voluntar stanescu2 stanescu2 Buna ziua, Eu si fosta mea sotie am divortat in urma cu 15 ani fara a face partaj. Suntem copropietari pe un apartament de trei camere obtinut in timpul ... (vezi toată discuția)