avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cresterea salariului minim garantat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cresterea salariului minim garantat

Buna ziua! Anul trecut am fost incadrat in munca(calificat) cu un salariu de 840 lei(brut),si vreau sa stiu daca acum dupa ce a fost majorat salariul minim pe economie, imi v-a creste si mie salariul? Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 26 Martie 2013
ionutniculae, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:06, 26 Martie 2013
Majorarea altor salarii ca urmare a majorarii salariului minim brut pe economie nu este obligatorie ... Coeficientii se aplica numai daca sunt prevazuti in ccm aplicabil angajatorului sau in regulamentul intern al acestuia.
Prin urmare, obligatia de majorare a salariului subzista numai in cazul celor care au salariul sub 750 lei , nu si pentru ceilalti.

Incepand cu 01.01.2011, nu mai exista CCMN care sa oblige angajatorii la aplicarea unor coeficienti de ierarhizare in lipsa unor ccm-uri aplicabile acestora.
Multumesc mult pentru clarificari! Sa aveti o zi frumoasa!
este la alegerea firmei, atat timp cat este peste salariu minim, plus spor vechime .
Sporul de vechime nu se acorda in mod obligatoriu ... ci numai daca este prevazut in c.i.m., in ccm aplicabil sau in regulamentul intern al angajatorului ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu minim brut age age cat e salariu minim brut,in sistemul privat pentru muncitorii cu diploma de calificare? (vezi toată discuția)
Coeficient ierarhizare mihaelahory mihaelahory Buna ziua, daca de la 1 feb salariu min este de 750 lei, se mai calculeaza coeficienti de ierarhizare, am un angajat cu studii superioare si vreau sa stiu cat ... (vezi toată discuția)
Salariul minim rbtm rbtm Salariul minim a crescut la 750 ron de la 1 februarie. Coeficientii, functie de studii, se aplica in continuare? Adica, salariul unui absolvent de facultate ... (vezi toată discuția)