avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Renuntare la drept - posibilitate plangere CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Renuntare la drept - posibilitate plangere CEDO

un litigiu de munca care a durat 2 ani. actiune respinsa la fond, rejudecare doar pe un capat din 5 obtinuta la recurs, contestatie in anulare pe capatul 2 pierduta la CA, revizuire pe capat 2 la fond pe art 322. pct5. la revizuire in primul termen nu e atasat dos pe motiv ca e atasat la contestatie, la al doilea termen e disparut dos pe motiv ca ar fi fost trimis la un tribunal in alt judet:O, revizuentul cedeaza pentru ca cererea era admisibila (ca prostul) si depune cerere de renuntare la judecata si la drept, la al doilea termen al revizuirii (fara dosar), si la rejudecarea de a doua zi (deci tot fara dosar-acesta fiind in alt judet ratacit). se ia act de renuntare la judecata(nu si la drept) la revizuire- cu recurs, iar la rejudecare se respinge actiunea -cu recurs. nu ar fi fost normal ca cele doua sa se amine pe motiv ca nu aveau ce sa judece, daca nu exista dosarul de fond?acest om mai poate face ceva? cedo? e clar ca acel capat la rejudecare l-a pierdut renuntind la acel drept. dar pe celelalte?
Ultima modificare: Marți, 26 Martie 2013
ContSters269240, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters269240 , utilizator 11:20, 27 Martie 2013
Stimat forumist,

Din păcate, nu prea văd ce ați putea face mai departe.

Evident, este nevoie să înțelegeți că părerea mea nu poate fi decât subiectivă, bazată exclusiv pe o analiză mai mult decât empirică, și nu poate fi tratată decât ca atare.

Cu stimă.
actiunea la cedo se face in termen 6 luni de la recurs. inteleg ca aici se termina judecata interna. nu era obligat sa faca contestatie in anulare la recurs, si revizuire la fond, acestea fiind cai extraordinare de atac. cum poate sa renunte la drept in sedinta la judecata revizuirii, in conditiile in care jud respectivi nu au avut atasat dos de fond la niciunul din cele doua termene, iar in dos de revizuire exista un inscris de la CA care sustinea ca dos de fond este in alt judet, acestia neavand cunostinta daca se admite revizuirea sau nu? omul a cedat psihic, cind pentru a doua oara a vazut ca nu e dosarul. la care drept putea sa renunte? renuntarea la drept se poate face in judecata pe fond si in recurs, aici nefiind vorba de niciuna din ele. Daca ma insel explicati-mi va rog. cred ca putea sa renunte doar la judecarea revizuirii, si in aceste conditii este admisibila actiunea cedo?
cu multumiri anticipate
Ultima modificare: Miercuri, 27 Martie 2013
ContSters269240, utilizator
totul in urma unei tranzactii intre angajator si reclamant prin care angajatorul renunta la cheltuielile de judecata de la contestatie daca reclamantul renunta la drept la celelalte doua revizuire si rejudecare. tranzactia nu a fost depusa la dosar. dar cred ca e lovita de nulitate conf art.38 c m., fiind litigiu de munca. deci a fost inselat angajatul. trebuie sa ii plateasca cheltuielile de judecata cerute la contestatie? ce poate face sa repare prostia?
Ultima modificare: Miercuri, 27 Martie 2013
ContSters269240, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revizuire shhomerul shhomerul in cazul unei revizuiri a unei hotarari a instantei de recurs atunci cand s-au judecat doua recursuri atat al paratului cat si al reclamantului care este ... (vezi toată discuția)
Recurs costi_mbd costi_mbd Am pierdut recursul la instanta superioara,decizia fiind irevocabila,am depus contestatie in anulare ,am avut un termen de judecata si am fost reprogramati in ... (vezi toată discuția)
Efecte revizuire ceruta doar de unul dintre reclamanti eugen82 eugen82 Intr-un dosar cu trei reclamanti, acestia au solicitat paratei pretentii, aceeasi suma datorata fiecaruia in parte si avand ca temei fapta ilicita a ... (vezi toată discuția)