Ordonanţă de urgenţă nr. 86 din 24/06/2008 modifica art. 27 din Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1 din 3 ianuarie 2008, cu modificările ulterioare:
\"1. La articolul 27, alineatul (1) va avea următorul cuprins:
Art. 27. - (1) Persoanele adulte cu handicap grav şi accentuat pot beneficia de credit a cărui
dobândă se suportă din bugetul de stat, prin bugetul Autorităţii Naţionale pentru Persoanele cu Handicap, în baza unui contract privind angajamentul de plată a dobânzii pentru achiziţionarea unui singur autoturism şi pentru adaptarea unei locuinţe conform nevoilor individuale de acces, cu condiţia plăţii la scadenţă a ratelor creditului, dar şi cu condiţia ca valoarea creditului să nu depăşească 10.000 euro, iar returnarea creditului să nu depăşească 5 ani.\"
Cred ca nu va incadrati in aceste prevederi, pentru ca ati contractat creditul in 2011, cu scadenta in 2017, deci se intinde pe o perioada mai mare de 5 ani.
Adresati-va totusi Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Handicap si intrebati daca s-ar putea prelua plata dobanzii din acest punct (2013), avand in vedere ca ar mai fi 4 ani (deci mai putin de 5), daca celelalte conditii sunt indeplinite. Intrebarea moarte n-are, poate gasiti o cale...
P.S. Se pare ca a mai intervenit o modificare prin HG nr. 89/2010. Astfel, categoriile de persoane indreptatite la ajutor trebuie sa se adreseze Direcţiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, nu Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Handicap.
Cred ca, indiferent ce parere as avea eu, tot de raspunsul Directiei depinde. Cel mai bine este sa va adresati acesteia inainte de a modifica durata de rambursare si a va angaja la rate mai mari. Faceti o adresa scrisa, cel mai bine, ca sa aveti un raspuns oficial.