avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 188 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general AMORTIZARE MIJLOACE DE TRANSPORT
Discuție deschisă în Contabilitate în general

AMORTIZARE MIJLOACE DE TRANSPORT

Amortizarea aferenta mijloacelor de transport este deductibila in suma de 1500 lei/lunar pe fiecare mijloc de transport sau in total?
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 14:17, 26 Martie 2013
Pentru fiecare, in limita a 1500 lei/luna.
Buna ziua.

(11^1) Prin derogare de la prevederile art. 7 alin. (1) pct. 33 şi 34, pentru mijloacele de transport persoane care au cel mult 9 scaune de pasageri, incluzând şi scaunul şoferului, din categoria M1, astfel cum sunt definite în Reglementările privind omologarea de tip şi eliberarea cărţii de identitate a vehiculelor rutiere, precum şi omologarea de tip a produselor utilizate la acestea - RNTR 2, aprobate prin Ordinul ministrului lucrărilor publice, transporturilor şi locuinţei nr. 211/2003, cu modificările şi completările ulterioare, cheltuielile cu amortizarea sunt deductibile, pentru fiecare, în limita a 1.500 lei/lună.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amortizare autoturisme beinaz a beinaz a In cazul in care avem un ML si este utilizat in scopul activitatii economice pentru deplasari la punctele de lucru, banca , vama, autoritati fiscale, ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate cheltuieli auto 100% GeorgianaF GeorgianaF Buna ziua, Va deranjez cu o speta frecvent intalnita si cu interpretare ambigua, cel putin pentru mine. Nu imi este foarte clar daca pentru o masina care ... (vezi toată discuția)
Achizitie autoturism (fiscalitate) kristinikk kristinikk Buna ziua, As dorii sa supun atentiei dvs. urmatoarea speta: La 31.07.2015 s-a achizitionat un autoturism in suma de 50.000 lei, TVA 12.000 lei, total ... (vezi toată discuția)