Buna ziua! ieri am patit o belea. Cand vroiam sa dau cu spatele (cu masina) o batrana de 1.20m (si putin cocosata de cei 91 de ani) mi-a intrat in spate fara sa o vad (desi m-am asigurat) prin dreata (o urma vaga de impact este pe partea verticala a portbagajului si ea consta in o zona de 6 X 6 cm unde s-a sters praful ca era masina murdara; cu siguranta o persoana de alta varsta si constitutie s-ar fi ridicat fara sa aibe de suferit, dar asta mi-a fost "norocul"). Totul s-a intamplat in strada fara trecere de pietoni sau alte alea. I-am zarit doar varful de caciula si am franat imediat. A cazut totusi, fiind in baston dar cu osteoporoza pe care o are si-a fracturat mana dreapta (i-a sarit mana din incheietura de fapt) pe care o are acum in ghips dar la sold si-a fracturat femurul la articulatia soldului. Am dus-o personal la spital unde este acum internata si va trebui si operata la picior/femur.
Bineinteles ca mi s-a retinut permisul (am dovada de 15 zile) si apoi mi s-a recomandat sa fac o cerere de prelungire a acestei dovezi de conducere la fiecare 30 zile catre procurorul sef (daca am inteles bine), ca nu se stie cat va dura spitalizarea care va da (mai mult sau mai putin) termenul de rezolvare al dosarului si incadrarea acestuia. Numai conteaza ca doctorul mi-a spus ca patea la fel si daca se impiedica, as dori sa stiu daca pot obtine permisul inapoi (trebuie sa plec afara din tara unde dovada nu e valabila). Daca da in ce conditii: contestatie (unde, catre cine, etc), solicitare de restituire pana la calificarea dosarului sau tratarea acestuia (prezumtia de nevinovatie?!) sau alte posibilitati. Ori doar varianta de mai sus cu prelungirea (pentru in tara) la fiecare 30 zile - despre asta care sunt sansele sa primesti prelungirea de 30 zile (probabil ca va dura cu spitalizare, solutionare dosar, posibil instanta, recursuri daca nu se ajunge la o intelegere amiabila). As dori raspunsuri la cele de mai sus care ma poate ajuta. Multumesc!
Unde anume se solicita aceasta prelungire? La "rutiera" sau in alta parte? Catre comandant sau cine? E dreptul meu sa cer, dar exista impedimente sa nu primesc aceasta prelungire? Din experienta dvs. care ar fi sansele? 50/50?
Bilek
BILEC
Buna ziua
Am avut un accident cu vatamare corporala fractura la mana stinga la o persoana de 72 ani la manevra de mers mansalier pe data de 26 .08.2016.
La ... (vezi toată discuția)