avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Perioada de somaj difera in functie de vechimea in ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Perioada de somaj difera in functie de vechimea in munca?

as dori sa stiu daca perioada in care se beneficeaza de somaj difera in functie de vechimea in campul munci ?
Cel mai recent răspuns: sebys75 , utilizator 12:02, 25 Februarie 2009
Buna ziua.Indemnizatia de somaj se acorda somerilor pe perioade stabilite diferentiat, in functie de stagiul de cotizare, dupa cum urmeaza:

- 6 luni pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de pana la 5 ani, dar nu mai putin de 1 an;

- 9 luni pentru persoanele cu un stagiu de cotizare cuprins intre 5 si 10 ani;

- 12 luni pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.

va multumesc foarte mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie somaj livisor27 livisor27 Am patru ani vechime in campul muncii, si inca patru concediu crestere copii si in toamna o sa intru in somaj.Cat va fi perioada de primire a somajului? (vezi toată discuția)
Cate luni de somaj am dreptul? elena_marcu elena_marcu Va rog sa-mi spuneti cate luni de somaj am dreptul daca am peste 20 de vechime in campul muncii si sunt la al III -lea somaj? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Somaj - perioada de acordare valy_ungur valy_ungur Buna seara, Ma incadrez intre 5 - 15 ani vechime in munca. Cat timp primesc somaj? 1 an sau o jumatate de an? Ce suma primesc? (1000 lei - salariul ... (vezi toată discuția)