avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie somaj

Am patru ani vechime in campul muncii, si inca patru concediu crestere copii si in toamna o sa intru in somaj.Cat va fi perioada de primire a somajului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:06, 13 Martie 2013
Care este perioada pentru CCC?
9-iul-2008----26 mai 2012
In speta, aveti aproape 8 ani vechime in munca ... numai ca CCC nu constituie stagiu de cotizare pentru somaj decat de la 01.01.2012 ..
deci o sa am 4 ani si 5 luni vechime si o sa primesc doar 6 luni somaj?
Intr-adevar, indemnizatia de somaj se acorda somerilor pe perioade stabilite diferentiat, in functie de stagiul de cotizare, dupa cum urmeaza:
- 6 luni pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de pana la 5 ani, dar nu mai putin de 1 an;
- 9 luni pentru persoanele cu un stagiu de cotizare cuprins intre 5 si 10 ani;
- 12 luni pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de somaj difera in functie de vechimea in munca? sebys75 sebys75 as dori sa stiu daca perioada in care se beneficeaza de somaj difera in functie de vechimea in campul munci ? (vezi toată discuția)
Cate luni de somaj am dreptul? elena_marcu elena_marcu Va rog sa-mi spuneti cate luni de somaj am dreptul daca am peste 20 de vechime in campul muncii si sunt la al III -lea somaj? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Buna seara. mi-a spus de la forțele de munca că îi trebuie adeverințe ... Daniela121986 Daniela121986 Buna seara.Mia spus de la forțele de munca că îi trebuie adeverințe tip carte de munca de unde am lucrat dar trebuie luate de la ITM Constanta.Daca nu le ... (vezi toată discuția)