avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara. Mi-a spus de la forțele de munca că îi ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara. Mi-a spus de la forțele de munca că îi trebuie adeverințe ...

Buna seara.Mia spus de la forțele de munca că îi trebuie adeverințe tip carte de munca de unde am lucrat dar trebuie luate de la ITM Constanta.Daca nu le aduc cică sa dau o declarație pe propria răspundere că renunț la cele 10 luni de vechime de șomaj.Dar presupun că tot iau șomaj ,nu??chiar daca nu reușesc să îi duc adeverințele tip carte de munca???
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:14, 4 Decembrie 2023
Somaj luati , dar poate afecta poate calculul indemnizatiei .

Potrivit art. 39 din Legea 76/2002, indemnizatia de somaj se acorda somerilor pe perioade stabilite diferentiat, in functie de stagiul de cotizare, dupa cum urmeaza:
a) 6 luni, pentru persoanele cu un sagiu de cotizare de cel putin un an;
b) 9 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 5 ani;
c) 12 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.
Eu mă incadrez la 9 luni, că am vechime in munca abia 7 ani.Pana acuma am intrat în somaj de 2 ori,adica prima data am avut dreptul la 9 luni dar am stat doar 6 luni și următoarea toamnă am stat cele 3 luni asta a fost anu trecut DECEMBRIE, IANUARIE SI FEBRUARIE,adică anu ăsta în februarie pe data de 9 am avut ultimul șomaj.Iar acum ar trebui sa intru in somaj.

Cornel Vasile a scris:

Somaj luati , dar poate afecta poate calculul indemnizatiei .

Potrivit art. 39 din Legea 76/2002, indemnizatia de somaj se acorda somerilor pe perioade stabilite diferentiat, in functie de stagiul de cotizare, dupa cum urmeaza:
a) 6 luni, pentru persoanele cu un sagiu de cotizare de cel putin un an;
b) 9 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 5 ani;
c) 12 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.

Daca nu va afecteza , puteti renunta cum va spun cei de la somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie somaj livisor27 livisor27 Am patru ani vechime in campul muncii, si inca patru concediu crestere copii si in toamna o sa intru in somaj.Cat va fi perioada de primire a somajului? (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza somajul pentru o mama ce revine din ccc? Danudza Danudza Buna ziua La 1 februarie ar trebui sa revin din CCC (1 an). Firma se afla in procedura de faliment, deci nu are obligatia sa ma tina 6 luni. Banui ca voi fi ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza somajul? danauzu danauzu lucrez de 32 ani,am salariul brut 2800ron, daca as iesi in somaj cat as primi??? multumesc! (vezi toată discuția)