avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract servicii contabilitate - necesitate in ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract servicii contabilitate - necesitate in servicii gratuite

Buna ziua,

In cazul in care se presteaza servicii de contabilitate gratuit pentru o perioada trebuie incheiat un acord in scris sau exista vreo forma de contract care sa stabileasca un astfel de raport?
Speta ar fi urmatoarea:
O persoana fizica neautorizata presteaza servicii de contabilitate pentru un SRL fara a avea nicio forma de contract si fara a fi angajata societatii si fara a incasa nici un tarif pentru acest serviciu.
Ulterior persoana fizica se autorizeaza si stabileste cu SRL-ul sa incheie un contract pentru servicii de contabilitate, dar pentru o perioada nu va incasa nimic.
Care ar fi o forma legala pentru ca societatea sa respecte prevederile Legii 82 privind organizarea contabilitatii in aceasta situatie?
Mentionez ca persoana fizica este imputernicita sa depuna declaratiile on line.
O persoană fizică neautorizată nu poate presta servicii de contabilitate. Dacă a făcut-o până acum, societatea beneficiară îşi asumă în totalitate riscul înregistrării operaţiunilor economice în contabilitatea proprie.
Societatea poate încheia contract de contabilitate cu orice persoană autorizată să desfăşoare această activitate chiar şi fără un preţ, cu condiţia să se prevadă acest aspect în contract. Luaţi în considerare că, chiar şi în cazul inexistenţei unui preţ, persoana autorizată răspunde pentru efectuarea activităţii sale conform prevederilor legale în materia organizării activităţii de evidenţă contabilă şi a prevederilor contractuale stabilite de părţi.
Din punct de vedere al asumarii raspunderii este ok, dar era o obligatie sa-i zicem morala care trebuia achitata. Adica serviciile chiar au fost prestate gratuit.
Deci alte probleme in afara de asumarea raspunderii nu ar mai fi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O societate poate incheia un contract de comision, pt. prestari servicii ContSters205308 ContSters205308 O societate comerciala poate incheia un contract de comision, pt. prestari servicii cu persoana fizica? (nu este persoana fizica autorizata) Ce impozite, taxe ... (vezi toată discuția)
Raspunderea pentru intocmirea situatiilor financiare srl Educativ Educativ Buna ziua, Pentru o firma (micro) ce are contabilitatea externalizata in totalitate, cine ar trebui sa-si asume raspunderea pentru intocmirea situatiilor ... (vezi toată discuția)
Raspundere in fata organelor fiscale de control ptar ptar Presupunind ca firma X de contabilitate ofera servicii firmei Y, ce se intimpla in cazul unui control de la administratia financiara daca Y este gasit cu ... (vezi toată discuția)