avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Diurna externa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Diurna externa

Cum se calculeaza diurna externa?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:18, 24 Iulie 2013
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua!

Am gasit urmatorul text:

"De mentionat ca nivelurile de diurna stabilite prin HG 518/1995, respectiv HG 1860/2006 sunt niveluri aplicabile pentru salariatii institutiilor publice si agentilor economici cu capital de stat, astfel ca societatile pot acorda diurna la nivelul negociat cu salariatii prin contractele individuale/colective de munca aplicabile. La acordarea diurnei trebuie tinut cont si de faptul ca, potrivit Codului muncii, diurna (adica indemnizatia de delegare/detasare) se poate acorda numai daca locul muncii soferului stabilit in contractul individual de munca se schimba temporar. Daca locul muncii nu este modificat prin delegare sau detasare, salariatului nu i se poate acorda diurna. De asemenea, trebuie tinut cont si de faptul ca art. 25 din Codul muncii contine prevederi referitoare la clauza de mobilitate conform careia daca, in considerarea specificului muncii, executarea obligatiilor de serviciu de catre salariat nu se realizeaza intr-un loc stabil de munca, atunci salariatul beneficiaza de prestatii suplimentare in bani sau in natura (suplimente salariale). Prin urmare, in ipoteza in care in contractele individuale de munca incheiate cu soferii este inserata o asemenea clauza de mobilitate pentru care acestia primesc suplimente salariale, atunci ei nu mai pot beneficia si de diurna."

Sursa: [ link extern ] /

Este corect si valabil?
Multumesc!
Corectitudnea si valabilittaea in ce sens doriti s-o stabiliti ?

Articolul mentioneaza doua aspecte modificarea c.i.m. prin delegare/detasare si clauza de mobilitate .
"Calcul diurna externa valabil de la 01.12.2012:
- diurna legala externa/zi – pentru tari UE: 35 euro x 0,75 x 1,15 x 1.08 x 1,074 = 32,60 euro/zi,"

daca stau sa calculez inmultirea imi da rezultatul de 35.01 euro/zi

deci cat este corect pana la urma ?

Imi puteti spune care e cazarea maxima deductibila pentru delegatie in Franta fara documente de cazare?

Alte discuții în legătură

Diurna externa italia andreea1001 andreea1001 Ajutooor! Am o societate care presteaza servicii(constructii) in Italia. Salariatii au intocmite contracte de munca in Romania cu salariul de incadrare minim ... (vezi toată discuția)
Plata diurne marianams70 marianams70 Buna seara, Vreau sa va intreb daca in CIM este stipulat locul de munca este in depozit si pe teren patronul este obligat si la plata unei ... (vezi toată discuția)
Diurna externa dupa 1 decembrie 2012 NNorbert NNorbert Buna ziua As vrea sa va intreb cum se calculeaza diurna pt.societatile comerciale in cazul deplasarii in strainatate dupa 01.12.2012 ? Multumesc (vezi toată discuția)