avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general amortizare fiscala
Discuție deschisă în Contabilitate în general

amortizare fiscala

Din 2004 a aparut diferentierea amortizare contabila-amortizare fiscala. Cum calculez amortizarea fiscala in 2005 daca dpv contabil am decis micsorarea duratelor normale de functionare conform noului catalog al mijloacelor fixe? Pot utiliza aceste durate mai mici si din punct de vedere fiscal?
Cel mai recent răspuns: lilianab , utilizator 13:35, 30 Martie 2005
Pentru mijlocele fixe aflate in patrimoniu la 31 decembrie 2004 exista o formula de calcul pentru determinarea perioadei de amortizare ramase, cuprinsa in HG 2139/2004. Dv. veti calcula amortizarea fiscala in functie de aceasta perioada ramasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amortizare autocamion marianasim marianasim Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti cu privire la amortizarea unui camion de transport marfuri proprietatea unei societati care are acest obiect de ... (vezi toată discuția)
Amortizare autoturisme pentru taximetrie nukarela nukarela O firma de taxi achizitioneaza 2 autoturisme pentru utilizarea lor ca taximetre(Dacia Logan si Renault Symbol).Valoarea lor de achizitie este 1240 ron si ... (vezi toată discuția)
Amortizare mijloc fix vidiva vidiva buna seara .Am cateva nedumeriri , daca ma poate ajuta cineva.1. achizitionez un m.fix in luna aceasta, il pun in functiune peste cateva luni , de cand incep ... (vezi toată discuția)