avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general amortizare mijloc fix
Discuție deschisă în Contabilitate în general

amortizare mijloc fix

buna seara .Am cateva nedumeriri , daca ma poate ajuta cineva.1. achizitionez un m.fix in luna aceasta, il pun in functiune peste cateva luni , de cand incep sa calculez amortizarea:din luna imediat urmatoare achizitiei sau din luna punerii in functiune? 2.ultima clasificare a m.fixe (catalogul) este cea din 2005 sau a aparut alta noua?
Cel mai recent răspuns: carmolau , utilizator 18:37, 20 Ianuarie 2010
codul fiscal :
(11) Amortizarea fiscală se calculează după cum urmează:
a) începând cu luna următoare celei în care mijlocul fix amortizabil se pune în funcţiune;
Desi dpdv fiscal , nu se aplica, uitati si art din legea 15:
Legea 15:
ART. 11
Amortizarea mijloacelor fixe se calculeaza incepand cu luna urmatoare punerii in functiune, pana la recuperarea integrala a valorii de intrare, conform duratelor normale de functionare.

Da , asa parca tin si eu minte , clasificatia e cea din 2005
multumesc mult pt raspuns . as dori sa intreb daca s-a omis intr-o luna inreg. amortiz. se poate inregistra in luna urmatoare suma dubla?
catalogul cu duratele normale de functionare il gasiti in HG 2139/2004
da, se poate inregistra in luna urmatoare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amortizare autocamion marianasim marianasim Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti cu privire la amortizarea unui camion de transport marfuri proprietatea unei societati care are acest obiect de ... (vezi toată discuția)
Amortizare utilaje Felicia77 Felicia77 Buna ziua, Va rog sa-mi explicati cum se amortizeaza in contabilitate un utilaj nou cumparat pentru productie (router cnc). Ce fel cheltuiala se considera si ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate reevaluari marius2009 marius2009 la data de 31.12.2008 am efectuat reevaluarea unei cladiri a carei valoare de intrare a crescut deci si amortizarea contabila in anul 2009 a fost mai mare ... (vezi toată discuția)