Buna ziua,
Divortul a inceput in noiembrie 2011, acum a fost pronuntata hotararea pentru fond.
Locuinta fetitei mele este stabilita la (fostul ) sot. Acesta a declarat recurs, ca sa-mi taie din programul de relatii personale, sa mi se mareasca pensia de intretinere si ca sa finalizeze mai repede judecatile, pentru ca este avantajat. Ma impiedica sa am legaturi cu fetita.
Vreau sa introduc apel si va rog sa-mi spuneti:
-cum pot sa-l combat, in sensul ca trebuie sa se judece ca apel si nu ca recurs, cum cere el;
-ce se discuta in general, la o prima sedinta de judecata;
Dvs. ar trebui sa declarati apel si sa atacati hotararea fondului sub aspectul solutiei privind divortul, fara sa va preocupati de aspectele procedurale si se va judeca procesul in apel, si nu in recurs.
In apel va trebui sa criticati sentinta instantei de fond, adica motivele pt care considerati ca solutia data de instanta este gresita, cu referire la situatia de fapt si la probele care s-au administrat in fond.
La motivele de recurs ale sotului pe care instanta vi le va comunica va trebui sa faceti intampinare si sa va exprimati punctul de vedere in legatura cu pretentiile lui.
In functie de ceea ce solicitati in motivele de apel veti face si probe in fata instantei.
La primul termen in apel se comunica eventual motivele de apel sau intampinarile depuse la dosar. Daca partile au luat cunostinta mai inainte de aceste acte se vor putea propune probe in sustinerea apelului, urmand ca acestea sa fie administrate la un termen ulterior.
Hotararea instantei de fond in cazul divortului este atacabila cu apel ( prima cale de atac), iar dupa judecarea cauzei de catre instanta de apel urmeaza recursul ( a doua cale de atac).
Despartenia
Art. 619 c.proc.civ.
(1)Termenul de apel, precum şi cel de recurs este de 30 de zile şi curge de la comunicarea hotărârii.
Doamnă, locuinţa fetiţei dvs. a fost stabilită la fostul soţ şi pe dvs. vă preocupă calificarea căii de atac!? :confused:
Plecaţi la "bătălie" (apel) cu "speranţa" că v-ar mai fi bună încă una (recurs) !?
Ori luptaţi ca şi când ar fi ultima, ori vă lăsaţi, că n-are sens. (chiar dacă aflaţi de aici că e penultima)
Imi pare rău că sunt prea dură în exprimare, dar dacă dvs. credeţi că veţi obţine marea cu sarea, căutând să aflaţi dintr-un forum ..."ce se discută, în general, la o prima şedinţă de judecată", eu am serioase îndoieli. :(
Divort
mocanuviorel
Buna hotararea judecatoreasca de divort in cat timp devine irevocabila si definitiva , care este timpul in care poate fii atacata ? MULTUMESC . (vezi toată discuția)
Intampinare!
GaneaAna
in urma divortului,sotul a facut recurs pe motiv ca nu este de acord cu hotararea judecatoreasca care spune ca minorul de 8 ani v-a ramane sa locuiasca cu mine ... (vezi toată discuția)