avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... INTAMPINARE!
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

INTAMPINARE!

in urma divortului,sotul a facut recurs pe motiv ca nu este de acord cu hotararea judecatoreasca care spune ca minorul de 8 ani v-a ramane sa locuiasca cu mine si eu trebuie sa fac o INTAMPINARE care v-a fi trimisa cu 5 zile inainte de actiune,si as dori daca cineva mi-ar da un model de intampinare si ce ar trebui sa scriu in ea
Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 19 Septembrie 2012
GaneaAna, utilizator
Intampinarea e raspunsul dvs/ pozitia fata de pretentiile sotului.
Intampinarea este actul procedural pe calea careia, intimata ( adica dvs. ) va formulati apararea fata de motivele de apel ( banuiesc ca despre apel si nu despre recurs este vorba)formulate de catre apelant ( sotul dvs.).
In expunerea apararii , argumentati cu probele administrate de dvs. la instanta de fond si aratati astfel de ce hotararea instantei de fond este temeinica si legala sub toate aspectele.
De asemenea, in sustinerea apararii si combaterea motivelor de apel, puteti propune si alte probe, respectiv inscrisuri noi pe care nu le-ati administrat la instanta de fond.
Intampinarea cat si inscrisurile se vor depune in dublu exemplar.
Aveti in vedere la redactarea intampinarii disp. art 115 si urm. c.proc.civ.
Sentinta instantei de fond este atacabila cu apel si abia apoi decizia pronuntata de instanta de apel, este atacabila cu recurs.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Septembrie 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Multumesc!
da ,despre apel este vorba
Ultima modificare: Duminică, 23 Septembrie 2012
gi-jane2, moderator
Cel tarziu cu 5 zile inainte, de regula asta e macar o saptamana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs la iccj gabyteo gabyteo Buna ziua Va rog foarte mult sa ma ajutati cu un raspuns urgent. Am avut un proces judecat in prima instanta la Curtea de Apel. Am pierdut si vreau sa fac ... (vezi toată discuția)
Apel_recurs ralu_2008 ralu_2008 ce se intampla in cazul unui apel, respectiv al unui recur cand este atacata o hotarare de divort? Se reaudiaza martorii? Se au in vedere faptele petrecute ... (vezi toată discuția)
Termen intampinare la recurs? pirina pirina am castigat un proces pe fond, paratul a depus recurs, am vazut acest lucru pe portalul tribunalului.Avocatul meu este plecat din tara si nu pot lua legatura ... (vezi toată discuția)