avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale impozit auto
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

impozit auto

As dori sa stiu daca este posibil ca impozitul pe autoturisme sa creasca cu 20% in anul 2009, pe baza unei hotarari a consiliului local. Am depus declaratia pentru calculul impozitului pe anul 2009 pentru autoturisme, si am constaa ca acesta a crescut cu 20% pentru toate autoturismele.De la serviciul impozite si taxe mi-au zis ca majorarea s-a facut pentru persoane juridice in baza unei HCL, chiar daca in codul fiscal precizeaza ca modificarile taxelor se face prin HG. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: BODROS GHEORGHE , utilizator 22:16, 28 Februarie 2009
Nivelul impozitelor si taxelor locale poate fi majorat anual cu pana la 20% de consiliile locale, judetene si Consiliul General al Municipiului Bucuresti, dupa caz, cu exceptia taxelor prevazute la art. 263 alin. (4) si (5) si la art. 295 alin. (11) lit. b)-d) din Codul fiscal.
In categoria impozitelor si taxelor care se pot majora intra si impozitul pe mijloacele de transport , cu exceptia impozitului datorat in cazul unui autovehicul de transport marfa cu masa totala autorizata egala sau mai mare de 12 tone sau in cazul unei combinatii de autovehicule (un autovehicul articulat sau tren rutier) de transport marfa cu masa totala maxima autorizata egala sau mai mare de 12 tone.
Asa este. Conform Legii nr. 571/2003, consiliile locale sau judeţeane pot majora anual cu maximum 20% orice impozit sau taxă locală prevăzută cu exceptia taxelor prevazute la art. 263 alin. (4) si (5) si la art. 295 alin. (11) lit. b)-d) din codul fiscal.
Hotararile Consiliilor locale şi judeţene cu privire la stabilirea impozitelor şi taxelor locale se adoptă până la data de 31 mai inclusiv, al anului in curs pentru anul urmator.
elis a scris:

Nivelul impozitelor si taxelor locale poate fi majorat anual cu pana la 20% de consiliile locale, judetene si Consiliul General al Municipiului Bucuresti, dupa caz, cu exceptia taxelor prevazute la art. 263 alin. (4) si (5) si la art. 295 alin. (11) lit. b)-d) din Codul fiscal.
In categoria impozitelor si taxelor care se pot majora intra si impozitul pe mijloacele de transport , cu exceptia impozitului datorat in cazul unui autovehicul de transport marfa cu masa totala autorizata egala sau mai mare de 12 tone sau in cazul unei combinatii de autovehicule (un autovehicul articulat sau tren rutier) de transport marfa cu masa totala maxima autorizata egala sau mai mare de 12 tone.

Subscriu.
Buna seara .am adus o masina din BULGARIA IN 2008,I-am facut RARU-L IN 2009 FEBRUARIE, AM PLATIT TOT CE SE CEREA LA RAR SI CAND AM AJUNS LA TAXA DE POLUARE M-IAU CERUT SA FAC DOVADA CA MASINA A FOST ADUSA IN TARA IN 2008.AM PREZENTAT CONTRACTUL DE VANZARE CUMPARARE VARIANTA ORIGINALA, SI TRADUSA IN LB. ROMANA, SI CELELALTE ACTE IN ORIGINAL SI TRADUSE,SI MI S-A SPUS CA NU ESTE SUFICIENT CONTRCTUL DE VANZARE CUMPARARE CA SA DOVEDESC CA MASINA E ADUSA IN 2008 DAR ACOLO SCRIE DESTUL DE CLAR CAND A FOST INTOCMIT,ANUL LUNA ,ZIUA .
AS VREA SA STIU DE CE NU SE CONSIDERA SUFICIENT?MULTUMESC.
BODROS GHEORGHE a scris:

Buna seara .am adus o masina din BULGARIA IN 2008,I-am facut RARU-L IN 2009 FEBRUARIE, AM PLATIT TOT CE SE CEREA LA RAR SI CAND AM AJUNS LA TAXA DE POLUARE M-IAU CERUT SA FAC DOVADA CA MASINA A FOST ADUSA IN TARA IN 2008.AM PREZENTAT CONTRACTUL DE VANZARE CUMPARARE VARIANTA ORIGINALA, SI TRADUSA IN LB. ROMANA, SI CELELALTE ACTE IN ORIGINAL SI TRADUSE,SI MI S-A SPUS CA NU ESTE SUFICIENT CONTRCTUL DE VANZARE CUMPARARE CA SA DOVEDESC CA MASINA E ADUSA IN 2008 DAR ACOLO SCRIE DESTUL DE CLAR CAND A FOST INTOCMIT,ANUL LUNA ,ZIUA .
AS VREA SA STIU DE CE NU SE CONSIDERA SUFICIENT?MULTUMESC.

:offtopic: Interventie moderator
Scrierea nejustificata cu majusculeeste greu de citit. Tineti cont ca folosirea excesiva a tehnicilor de subliniere a textului echivaleaza cu a tipa la ceilalti utilizatori, actiune care ar putea fi interpretata ca fiind agresiva in forum.

Alte discuții în legătură

Concesiune teren domeniu public otilia iliana otilia iliana DACA AM O CLADIRE PROPRIETATE CONSTRUITA PE UN DOMENIU AL PRIMARIEI, ACEASTA CUM IMI STABILESTE PRETUL/MP? DACA PACA ACUM A FOST 2 LEI/MP POATE CRESTE PRIN ... (vezi toată discuția)
Impozite si taxe care pot fi modificate de consiliul local bogdan77m bogdan77m Care sunt impozitele si taxele locale, pe care un consiliu local le poate modifica, in sensul de a hotari cu privire la micsorarea sau majorarea acestora? (vezi toată discuția)
Taxe si impozite dinuoprea dinuoprea Buna ziua! As dori sa stiu ce acte sau legi reglementeaza stabilirea unor cuantume privind taxe si impozite locale. Intrebarile pe care le-am adresat ... (vezi toată discuția)