buna seara...as avea si eu cateva intrebari legate de un caz al meu daca m ar putea ajuta cineva;acum 2 ani de zile am fost agresat fizic de un grup;in urma agresiunilor am stat vreo 3 luni prin spitale sufereind multiple fracturi.mi sa eliberat de catre medicina legala un certificat medico legal de 75 de zile.am depus plangere penala si de 2 ani sunt dus cu vorba de politia care ancheteaza acest caz..ba mai trebuie o declaratie,ba nu stiu ce si tot asa.acum mi sa spus ca trebuie sa fac o expertiza pt ca certificatul meu nu reprezinta dovada in instanta si sincer nu mai stiu ce sa cred...daca ma poate ajuta si pe mine cineva cu un sfat,ca sincer nu stiu ce sa mai fac...va multumesc
Sfatul meu este sa mergeti insotit de un avocat la politie , sa solicitati sa vi se spuna care este cursul dosarului si in cazul in care nu primiti lamuriri sau acestea sunt nesatisfacatoare sa formulati sesizare la parchet.Cu siguranta se tergiverseaza solutionarea dosarului din diferite motive.
Cu stima,
av.M.Hornea
va multumesc pt raspuns dar as vrea sa stiu daca asa e si nu reprezinta proba certificatul medico legal si trebuie sa fac expertiza pt ca am fost contactat de catre politie si acestia mi au spus ca imi fac o programare pt saptamana viitoare sa fac expertiza
Se ştie cine sunt agresorii, au fost luate declaraţii de organul de poliţie, de regula dosare de acest gen durează foarte mult timp, demult trebuia dispusa expertiza, aveţi şi dvs dreptul la expert parte.
Sa luaţi în calcul faptul ca în momentul în care ati formulat plângere pt tergiversarea cercetărilor sau împotriva unui anchetator, acest aspect conduce şi la prelungirea sine die a întregii cauze, asa e în practica în sistemul nostru.
agresorii se stiu,au fost luate declaratii de la ei si de la martori,doar ca ma gandesc eu ca au trecut doi ani si am facut operatie de atunci iar fracturile(am avut dubla fractura de mandibula cu deplasare,cea mai grava)ma gandesc eu ca s au inchis iar oasele s au refacut si poate o expertiza acum la atata timp nu m ar ajuta ba din contra...