avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Nelamurire plata incalzire
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Nelamurire plata incalzire

Buna ziua. Detin in proprietate apartament la parter construit in jurul anilor 1960. Prin constructie blocul este fara subsol/demisol, iar conductele sunt sub pardoseala in canal betonat, izolate cu vata minerala. Conductele de transport alea agentului termic care trec prin apartament sunt incastrate in pereti si izolate cu vata minerala. Pe casa scarii nu exista nici un calorifer. Este normal sa fiu pus la plate incalzirii in condominiu ? Multumesc anticipat pentru raspnus.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 07:27, 29 Martie 2013
Aspectul ca domiciliati la parter sau ca instalatia parte comuna care traverseaza proprietatea dvs sunt incastrate in pereti si izolate cu vata minerala,nu constituie temei legal care sa va exonereze de la plata
Imobilul nu prezinta uscatorie ?

nu prezinta uscatorie.
mdmftw a scris:
Este normal sa fiu pus la plate incalzirii in condominiu ?

Factura emisa de furnizorul de energie termica se repartizeaza pe proprietarii din condominiu. Dumnaevoastra faceti parte din acest condominiu (bloc, scara, tronson) si este normal sa platiti ca toti ceilalti vecini pentru achitarea acestei facturi in functie de indicatiile repartitoarelor (daca exista), in functie de suprafata utila a apartamentului sau alte criterii.
Poate nu am inteles sensul postarii dumneavoastra. Sunteti cumva debransat de la sistemul centralizat de incalzire?
Multumesc de raspunsuri. Am uitat sa precizez ca sunt debransat. Va rog a-mi spune in ce act normativ este reglementata plata in condominiu si de unde poate fi procurat ?
Daca aveti repartitoare in apartamentele inca conectate la sistemul centralizat de incalzire aveti Ordinul 343/2010 ANRSC. Il gasiti pe net(Google). In acest caz calculul il face o firma specializata.

Daca nu aveti repartitoare pe scara, atunci celor deconectati li se repartizeaza un procent oarecare din factura, procent care este stabilit de comitetul executiv al asociatiei sau printr-o hotarare a AG.

Intrebati administratorul in care caz va aflati si detaliile privind apartamentul dv..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Platesc cota parte de caldura daca nu am tevi prin apartament? ellena ellena Daca am centrala termica de apartament, locuiesc la ultimul etaj si tevile prin care se racordau caloriferele la incalzirea centrala au fost taiate de la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, as avea si eu urmatoarele intrebari, va rog frumos ... Petre Corina Petre Corina Buna ziua, As avea si eu urmatoarele intrebari, va rog frumos sa ma ajutati: Cum se imparte factura la caldura intre apartamentele ramase bransate si cele ... (vezi toată discuția)
Repartizare cheltuieli comune de incalzire alexandrudragos13 alexandrudragos13 Supun atentiei Dvs urmaroarea situatie a unui condominiu: - subsolul tehnic transformat in spatiu comercial - parter si mezanin spatiu comercial (din ... (vezi toată discuția)