avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neplata taxelor contractului de munca(Italia) / Somaj ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neplata taxelor contractului de munca(Italia) / Somaj Italia

Buna! Acum 5 ani, tatal meu, a fost angajat de un concern italian(cu sediul si activitatea in Italia) prin intermediul unei firme intermediare (firma infiintata in Italia dar cu patronat roman). Referitor la salariu angajatorul i-a dat ceva in plus material, pentru un contract ceva mai mic(legal). Cu cateva luni in urma, firma italiana a decis sa incheie colaborarea cu firma intermediara si implicit cu angajatii proveniti de la aceasta firma(firma intermediara de la care isi lua tatal meu salariul, de mentionat plata se facea pe card). Nu a primit nici bani pe concediu, nici vreun beneficiu dupa desfacerea contractului si spre stupoarea lui, incercand sa-si faca actele de somajul acordat de statul italian, nu avea platite decat 42 saptamani in tot acest timp iar din ce raspunsuri a primit pe la institutiile abilitate italiene pentru acordarea somajului e nevoie de 52 de saptamani. Angajatorul a parut de buna credinta si a tot spus ca-i va plati saptamanile lipsa dar se pare ca nu s-a tinut de cuvant.

Acum Intrebarile ar fi urmatoarele:
-Cum s-ar putea solutiona aceasta problema?!
-Ar trebui sa apelez la un avocat?!(si daca da, trebuie sa poata profesa in italia?!)
-Ce repercursiuni legale ar fi pentru angajator si respectiv pentru tatal meu?!
-Se accepta orice sfat, critica, sugestie

Si multumesc anticipat pentru interesul acordat acestui subiect.

Alte discuții în legătură

Somaj in italia doina_mystery doina_mystery Sotul meu este angajat de la data de 01.05.2010 in Italia si incepand cu data de 31.05.2011 i se va incheia contractul de munca.As vrea sa stiu daca va ... (vezi toată discuția)
Alocatia pentru copil in italia dana 50 dana 50 acum cìteva zile v-am scris de o mama care munceste in italia cu contract de munca,este divortata si are in intretinere 3 copii minori care locuiescin ... (vezi toată discuția)
Angajare salariat cetatean italian viorel_georgescu53 viorel_georgescu53 Soc. romaneasca are lucrare in desfasurare in Italia si doreste sa angajeze muncitori cetateni italieni si in ideea de a nu se mai complica cu muncitori ... (vezi toată discuția)