problema sta cam asa : blocul este format dintr-o scara cu 4 etaje si 14 apartamente .
din 14 proprietari , 4 sunt restantieri cu datorii calculate - incorect , de 445 milioane lei vechi ., exista 1 presedinte , 1 administrator si 2 cenzori .administratorul nou nu poate merge cu recalcularea intretinerii decat pe 3 ani in urma , si nici macar nu are toate actele de cand celalalt a fost adm cam 11 ani , descoperind cel putin neregula penalizarilor la suma totala restanta +penalizarile , luna de luna , astfel incat la o intretinere de 500 mii lei vechi , omul resp are in plus si aprox 1700 mii penalizare pe suma din luna trecuta .
problema este ca am fost propusa cenzor iar eu nu stiu modul in care se calculeaza corect intretinerea .
in ziarul libertatea am citit care sunt cheltuielile impartite la nr de persoane si care pe apartament .
administratorul nou spune ca cheltuielile se impart in functie de cota parte indiviza .
puteti sa-mi precizati , va rog , modul in care se repartizeaza cheltuielile ?
multumesc
cauta pe net Federatia asociatiilor de prop. din Romania.presedinte Radu Opaina
acolo o sa ai toate raspunsurile legate de aceste probleme.
sau email la bap@itcnet.ro
Citeste: Legea nr.230 din 6 iulie 2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari - Monitorul Oficial nr.430 din 23 iulie 2007 H.G. 1588/2007 Norme metodologice din 19 decembrie 2007 de aplicare a Legii nr.230/2007 - Monitorul Oficial 43 din 18 ianuarie 2008 Ordinul 1969/09.11.2007 Anexa 2 - Reglementari contabile privind organizarea si conducerea contabilitatii in partida simpla de catre persoanele juridice fara scop patrimonial
In primul rand, citeste cu multa atentie art. 33 din Legea 230/2007. Daca l-ai inteles, mergi mai departe. Intr-un bloc atat de mic ar fi trebuit ca totul sa fie corect. Nu inteleg ce probleme are noul administrator cu recalcularea intretinerii pe ultimii trei ani?!