avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... propusa cenzor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

propusa cenzor

problema sta cam asa : blocul este format dintr-o scara cu 4 etaje si 14 apartamente .
din 14 proprietari , 4 sunt restantieri cu datorii calculate - incorect , de 445 milioane lei vechi ., exista 1 presedinte , 1 administrator si 2 cenzori .administratorul nou nu poate merge cu recalcularea intretinerii decat pe 3 ani in urma , si nici macar nu are toate actele de cand celalalt a fost adm cam 11 ani , descoperind cel putin neregula penalizarilor la suma totala restanta +penalizarile , luna de luna , astfel incat la o intretinere de 500 mii lei vechi , omul resp are in plus si aprox 1700 mii penalizare pe suma din luna trecuta .
problema este ca am fost propusa cenzor iar eu nu stiu modul in care se calculeaza corect intretinerea .
in ziarul libertatea am citit care sunt cheltuielile impartite la nr de persoane si care pe apartament .
administratorul nou spune ca cheltuielile se impart in functie de cota parte indiviza .
puteti sa-mi precizati , va rog , modul in care se repartizeaza cheltuielile ?
multumesc
Cel mai recent răspuns: LocatarB , utilizator 22:18, 23 Februarie 2009
cauta pe net Federatia asociatiilor de prop. din Romania.presedinte Radu Opaina
acolo o sa ai toate raspunsurile legate de aceste probleme.
sau email la bap@itcnet.ro
multumesc
Citeste:
Legea nr.230 din 6 iulie 2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari - Monitorul Oficial nr.430 din 23 iulie 2007
H.G. 1588/2007 Norme metodologice din 19 decembrie 2007 de aplicare a Legii nr.230/2007 - Monitorul Oficial 43 din 18 ianuarie 2008
Ordinul 1969/09.11.2007 Anexa 2 - Reglementari contabile privind organizarea si conducerea contabilitatii in partida simpla de catre persoanele juridice fara scop patrimonial
In primul rand, citeste cu multa atentie art. 33 din Legea 230/2007. Daca l-ai inteles, mergi mai departe. Intr-un bloc atat de mic ar fi trebuit ca totul sa fie corect. Nu inteleg ce probleme are noul administrator cu recalcularea intretinerii pe ultimii trei ani?!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restante, penalizari, cheltuieli de administrare adina23 adina23 buna ziua, Am cateva nelamuriri cu privire la asociatiile de locatari: 1. Locuiesc de aprox 2 luni intr-un bloc, unde fostul prop care a vandut mi-a ... (vezi toată discuția)
Refuz plata liste intretinere nesemnate de cenzor, consecinte timpuriu timpuriu de cateva luni se afiseaza listele de intretinere fara semnatura cenzorului,in acest caz refus sa platesc intretinerea,acest refuz este tacit ,ptr ca eu cred ... (vezi toată discuția)
Cum scap de penalizarile mari ale neplatii la timp a intretinerii? adrianacarmaciu adrianacarmaciu Buna ziua, Aflu cu stupoare in timp ce rasfoiam cateva pagini pe google , ca a existat o lege care ne-ar fi scutit de penalizari daca veniturile per membru nu ... (vezi toată discuția)