avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contributii sanatate pe conventii civile
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contributii sanatate pe conventii civile

Buna seara,
In anul 2010 am cerut lamuriri de la CAS Mures in legatura cu obligativitatea platii cass pe conventiile civile .Am mentionat ca sunt angajata si cu cu CIM ,dar realizeze si venituri din administrare asoc.propr..
Raspunsul CAS a fost urmatorul:
"In masura in care sunteti angajata, nu veti achita contributia la fond sanatate , potrivit art.257,alin(2) ,lit.(f) din Legea nr.95/2006 , privind reforma in domeniul sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare..
Acum mi se cer declaratii cu veniturile din perioada 2008-2010 pentru a mi se imputa contrib.de sanatate.
CNAS imi dadea urmatorul raspuns " salariatii care obtin venituri suplimentare din "alte surse" (li.f) ,nu datoreaza contrib. din veniturile din urma. Mentionez ca la un moment dat, ANAF ne-a cerut sa modificam decl.100 , sa facem declaratii rectificative in care veniturile din conv.civile sa le declaram ca "venituri din alte surse".
Ma poate lamuri cineva?
Am trimis 2adrese la CAS judetean pentru a primi informatii daca trebuie sa platesc contrib.sanatate , sau nu. La una nu am primit raspuns , la cealalta raspunsul de mai sus.
Ce pot face acum? Penalitatile sunt uriase .Am fost dezinformata, nu am inteles eu bine? DAR DE CE NU A INTELES NICI ANAF? Mentionez ca niciun adm.din oras nu a platit contrib. ,la indicatiile ANAF. Oare toti am fost niste evazionisti?

Alte discuții în legătură

Pfa... ordonanta lui boc Mihaela Elena Mihaela Elena Buna seara. Am o intrebare la care nimeni nu poate/nu stie sa-mi raspunda: si avocatii sunt inclusi in depunea pana azi (respectiv miercuri 25.08.2010) ... (vezi toată discuția)
Persoanele fizice autorizate plãtesc asigurãrile de sãnãtate de 2 ori? cornelia.timpau cornelia.timpau Buna ziua, Am infiintat un PF in anul 2004 pentru taximetrie, ieri am primit o adresa de la finante prim care mi se comunica faptul ca trebuie platite ... (vezi toată discuția)
Decizie impunere din oficiu -cass vioricadinu vioricadinu Buna ziua, Ma numesc Stefan Alexandru. Va rog sa ma lamuriti daca este normal sa primesc decizie de impunere din oficiu pentru plata CAS ( avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)