avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Abonament telefonie pentru 2 ani - m-am pacalit
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Abonament telefonie pentru 2 ani - m-am pacalit

Buna ziua,
In august anul acesta se faceau 2 ani de la abonamentul de telefonie,adica cand puteam renunta la el.M-au sunat in februarie si mi-au propus un alt abonament,care mi s-a parut mai convenabil,cu conditiile:voi putea de la 1 aprlie sa merg sa-mi i-au un telefon gratis,nu voi putea renunta la acest abonamet 2 ani,daca nu voi plati nu stiu cati euro despagubiri,pot renunta la acesta oferta in 14 zile,convorbirea a fost inregistrata,deci nu am semnat nimic.
Acum la o luna cand mi-a venit factura,observ ca am mai mult de plata,sun si tipa zice ca am nu stiu ce cost dar nu imi poate spune pentru ce, ca nu pot renunta la acest abonament ca am fost de acord,am avut 14 zile sa ma razgandesc,telefonul gratis il pot lua abia din luna mai sau iunie,nu aprilie cum mi s-a zis atunci cand am acceptat oferta.
1. Cum pot face sa revin la abonamentul initial?
2. Se mai fac abonamente pe 2 ani? Parca s-a schimbat pe 6 luni obligatoriu...
3. Ce institutie pot contacta in afara de protectia consumatorului,carei institutii se subordoneaza telecomunicatiile?
Multumesc!
2.Chiar nu mai pot renunta daca au trecut cele 14 zile?
Cel mai recent răspuns: Ciprian Maftei , Consilier juridic 10:13, 27 Martie 2013
Oficiul pentru Protectia Consumatorului. Daca nu ati semnat niciun inscris nu vad de ce sa vi se aplice un alt contract.
Acceptul telefonic este viabil?
Nu este prevazut nicaieri in vreo legislatie despre valabilitatea unui contract incheiat telefonic. De unde au ei convingerea ca au vorbit cu dv?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract telekom contact_blue contact_blue Buna seara. Anul trecut in luna August, am fost sunat de un agent Telekom, mai exact o doamna care mi-a facut o oferta, un abonament cu un telefon. Eu avand ... (vezi toată discuția)
Nerespectare termen legal sesizare ! costel_tirdea costel_tirdea Am un abonament la o companie de telefonie mobila care nu mai este sub contract, Am solicitat o cerere de \'\'reziliere contract\'\'(cu toate ca eu nu m ai am ... (vezi toată discuția)
Prelungire abonament romtelecom prin acord verbal cstroila cstroila Buna ziua.Tatal meu s-a hotarat sa renunte la abonamentul cu Romtelecom si s-a prezentat la sediu firmei pt acest lucru.A aflat cu mare surprindere cum ca ... (vezi toată discuția)