avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ma pot concedia sau nu?Au dreptul sa-mi mnodifice ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ma pot concedia sau nu?Au dreptul sa-mi mnodifice salariul si functia?

Buna ziua!Am o intrebare:in cazul in care departamentul firmei la care sunt angajata se desfiinteaza(dar doar un departament-firma nu i-si intrerupe activitatea)si sunt insarcinata ma pot concedia sau i-mi pot schimba salariul de incadrare pe perioada sarcinii?
Cu stima si respect!
Alexandra
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:06, 27 Martie 2013
1. Potrivit art.60 C.mun.
(1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:

....
c) pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere;
.....
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

2. Pe durata in care femeia salariata este gravida se pot face modificari la c.i.m. , dar numai cu acordul salariatei sau unilateral in conditiile prevazute de Codul Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Continuitate la contractul de munca schimband firma si ocupatia cristian198 cristian198 buna ziua ,sunt insarcinata in 11 saptamani ,la actualul loc de munca am anuntat sarcina .M-am simtit rau si au inceput problemele .Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Sanctionare angajata insarcinata? molly27 molly27 Buna ziua, Avem o angajata insarcinata (a adus si adeverinta medicala),doar ca nu isi mai dovedeste aptitudinile pentru postul ocupat. (este croitoreasa si nu ... (vezi toată discuția)
Desfiintare loc de munca ioana_6334 ioana_6334 Buna ziua, am fost instiintata verbal de superiorul ierarhic, vineri la sfarsitul programului ca mi se va desfiinta postul ca urmare a unei reorganizari a ... (vezi toată discuția)