De 3 ani de cand s-a schimbat conducerea institutiei unde lucrez, noul director ma tot ameninta ca o sa ma dea afara (are de adus cateva rubedenii si postul meu este vizat). Mai nou cica eu il barfesc&stuff. Eu lucrez pentru stat. Cum ma pot apara daca im va spune "de maine nu mai vii la servici"?:((
Solutia ar fi ca inte timp sa va cautati de lucru fara stirea direcorului( ar avea un motiv in plus sa va dea afara),iar apoi va dati demisia intrucat se va face in asa fel sa va dea afara.
Pentru a inceta sau desface un c.i.m. exista o anumita procedura prevazuta de legislatia in materie. Daca considerati ca decizia de concediere emisa de catre angajator este nelegala, aveti posibilitatea de a contesta aceasta decizie in instanta in termen de 30 de zile de la data comunicarii.
Eu zic ca daca de trei ani va tot ameninta si pana in prezent nu s-a intamplat nimic, sa nu va faceti prea multe griji...
Insa totusi, daca primiti o decizie de desfacere a contractului de munca iar aceasta este in mod nelegal emisa, contestati-o la Tribunalul teritorial, cum v-a sfatuit si d-l Elis.
Pana atunci, nu va mai stresati inutil, ce va fi, va fi, iar d-l dvs. director va face oricum asa cum va dori (doar este sef, nu?)!