avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... PROTECTIA MUNCII APLICATA PENTRU LUCRARI DE MENTENANTA ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

PROTECTIA MUNCII APLICATA PENTRU LUCRARI DE MENTENANTA IN PARCURI EOLIENE

As dori sa ma informati in legatura cu lucrarile de mentenanţa pentru un parc eolian in Romania din punct de vedere al sigurantei si protectiei muncii.

Nu stiu unde pot sa intreb aceste detalii:

- Este necesar un plan de coordonare pentru acste lucrari in faza de MENTENANTA ?
- Ce documente sunt necesare?
- Exista un coordionator sau ceva asemanator pentru aceste lucrari? e novoie sa fie numit conform legii?
- In caz afirmativ ce experienta si formare este necesar sa aiba coordonatorul?
- Este necesar sa se realizeze simulari, planuri de autoprotectie?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:27, 5 Aprilie 2013
Fac parte din legislatia de ssm aplicabila in Romania.
Orice firma care are activitati in Romania se supune legislatiei in vigoare, in toate domeniile - in domeniul de activitate al firmei, dar si in domeniul ssm, psi, mediu, sanitar, etc.
Nominalizand niste acte normative, fara a te conforma acestora este o activitate inutila, care nu fereste pe nimeni de producerea unor evenimente nedorite si implicit a unor masuri restrictive si/ sau corective, de cheltuieli financiare pentru realizarea prevederilor legale si eventual, plata unor amenzi contraventionale pentru neconformare.
Un jurist, ca angajat al firmei, avand la dispozitie toate documentele de firma, poate face o enumerare a legislatiei aplicabile in orice domeniu.
Cel mai corect si mai ieftin pentru orice firma este sa incheie contracte de prestari servicii cu firme specializate si autorizate sa presteze astfel de servicii pe domenii de activitate. Fara a vede in teren cum se desfasoara activitatea, este greu de stabilit ce are de facut un angajator pentru a respecta legile in vigoare.
Nu cred ca in Spania este altfel, chiar daca multi straini traiesc cu impresia ca in Romania se poate si altfel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrator desemnat ssm kra kra Buna ziua, In cadrul unui parc eolian, o societate care are un numar de angajati pe santier de peste 30, poate sa functioneze fara serviciu intern de SSM si ... (vezi toată discuția)
Norme ssm in constructii legislatie 2009 ContSters87904 ContSters87904 Buna ziua tuturor Va rog frumos sa ma ajutati cu o informatie: unde as putea sa gasesc normele de sanatate si protectie in munca in domeniul ... (vezi toată discuția)
Managerul de transport poate avea si atributii de ssm si psi? claudiola claudiola Buna ziua, O firma are un singur salariat cu 2 ore pe zi in functia de manager transport. Poate acesta (salariatul) sa aiba si atributii de ssm si psi in ... (vezi toată discuția)